Sider

torsdag 16. september 2010

Superkul nr. 2

Den søte chilisausen i forrige bloggpost utløste et helt skred av ideer, så jeg måtte jo bare teste ut en ting til... Mitt eget eksperimentelle asiatiske kjøkkenverksted. Dette er jo det morsomste jeg har lekt med på kjøkkenet på lang tid. Det bør vel legges til at jeg er over gjennomsnittelig begeistret for chili også.


Søt grønn chili- og plommesaus
Ca 2-3 små flasker eller glass/ totalt ca 5 dl.

1 grønn paprika
4 store søte Victoria plommer
4 grønne chili
1 sitron, skall + innmat
1 fedd hvitløk
2 cm fersk ingefærrot
1 dl lys eddik (gjerne riseddik)
1 dl vann
5 dl sukker
En god klype salt

Kutt paprika og plommer i små biter, chilien i tynne ringer, jo mer frø som blir med, dess sterkere saus. Riv det ytterste gule på sitron, kutt av resten av skallet (det hvite som kastes ja) og fjern sitronsteinene. Hakk opp innmaten. Hvitløk og ingefær i små terninger - kutt - ikke press! Alt i en gryte sammen med eddik, vann, sukker og litt salt. Kok opp og skru ned varmen, la det småkoke i ca 45 minutter.

En potetpresse fungerer bra til å stampe litt for å jevne resterende plomme og paprikabiter. Den er også fin som en grov sil for å ta opp noe av plomme og paprikarestene hvis du vil ha sausen litt tynnere.

Og vips - så har man en lys plommesaus! Mon tro om jeg trenger flere i samlingen min...

3 kommentarer:

 1. Dette ser spennende ut, og smaker sikkert enda bedre! Lykke til med nye forsøk!

  Trine ;)

  SvarSlett
 2. Nam! Til både denne og den andre sausen. Her bugner det av plommer, så det blir kanskje med et lite forsøk?

  SvarSlett
 3. Hvor lenge holder denne seg, tror du? Jeg kunne tenke meg å lage en stor ladning nå mens det er plommesesong og så gi bort noen flasker til jul -- men holder den til da, tro?

  SvarSlett