Sider

onsdag 16. desember 2009

Stekt marsipan = kake på 1-2-3

Noen ting er så enkle at de er helt latterlige. Likevel blir folk både imponert og fornøyd. Mission completed.

Her er det viktig å bruke marsipan med ganske høyt innhold av mandler, den lilla pølsen fra Odense med 50% mandler merket "ekte marsipan" er ok. Billig marsipan med lavt mandelinnhold kan ikke stekes.


Det er jo selvfølgelig en form for "kransekake", men uten kvern og pølsesprutemaskin.

Mandelkaker
1 pølse god marsipan
1 egg
1 ts kanel og 1 ts sukker
Eventuelt noen tørkede tranebær

Rull små pølser eller kutt tynne skiver på ca 3 mm av marsipanpølsen, pensle med egg og plasser eventuelt et tørket tranebær i midten. Strø over litt kanel og sukker.
Stek, ca 4-7 minutter på 180 grader (varmluft), steketiden er litt avhengig av tykkelsen, så sjekk underveis. De er veldig myke når de kommer ut av ovnen, så la de ligge noen minutter på bakepapiret før flyttes og avkjøles på rist.


Litt seige, litt sprø, ganske gode.


3 kommentarer: