Sider

tirsdag 9. februar 2010

Kylling i gult

Kylling og sitron er godt sammen. Det hvite kyllingkjøttet kler friskheten og får en flott liten ekstrapuff av syren. På tallerkenen er dette definitivt hvitvinsmat, og jeg går rett på en tørr tysk riesling. Frisk og syrlig vin er det som duger til sitron, grønne squashsmaker sammen med fett fra crème fraiche og eggeplomme. Pasta er best når det ikke dilles med for mange smaker, og en god regel er alltid å røre saus og pasta sammen i minst ett minutt. Saus til pasta skal ikke renne rundt men klistre seg fast!


Sitronkylling med pasta
Frisk hverdagsmat på 20 minutter. (4 personer)

300 gram tørr spagetti
1 squash
4 kyllingbryst
2 – 3 sitroner, helst økologisk uten vokset skall
½ beger crème fraiche
1 eggeplomme
Smør eller olje til steking
Salt og nykvernet pepper

Kok pasta i masse lettsaltet vann. Riv squash en grovt og når pastaen er nesten helt ferdig tømmes den revne squashen i gryten og får koke med i 2 minutter. Riv kun det gule skallet fint av begge sitronene, lag eventuelt noen større pyntestriper med et zestjern. Del hvert kyllingbryst i 2 – 3 stimler, klapp de tørre med litt husholdningspapir. Drypp med masse sitronsaft og krydre med salt pepper, samt halvparten av det revne sitronskallet. Stek kyllingen med sitronskallet som krydder, det gir smak. Bland crème fraiche med en liten sprut sitronsaft, eggeplomme, salt, pepper og den andre halvparten av sitronskallet (behold eventuelt noen strimler til pynt), hell blandingen over varm avrent pasta og squash. Rør godt mens det er varmt (men ikke mer koking) så vil eggeplommen sørge for at de tykner. Hvis man vil ha mer grønnsaker er kokte aspargesbønner eller grønne sukkererter godt til. Eller som alltid, en liten grønn salat.

Med en gul serviett ble dette rene påsketjuvstarten. Man er jo optimistisk nå som mengden dagslys øker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar