Sider

torsdag 25. juni 2009

Rekedigg på en varm dag

Tortillasnipper med reker
(forrett til 6 personer eller snacks til 3)

Ca 200 gram skrelte reker eller små kokte scampi
2 store hvetetortillas
1 eggeplomme
1 ts vann
Sesamfrø eller chilipepper
1 beger snøfrisk naturell
1 ts revet pepperrot fra tube
1 ts sitron eller limesaft
Hakket frisk gressløk
Salt og pepper

Sett ovnen på 200 grader. Bland eggeplommen med vannet og pensle hvetetortillaene. Strø over sesamfrø eller chilipepper. Del hver tortilla i 6, slik at det blir fine trekantsnipper. Stek disse i 5-6 minutter i ovnen. Pass på så de ikke blir brent. Hold av noen fine reker til pynt og hakk resten grovt. Bland snøfrisk ost med pepperrot, gressløk og sitronsaft og ha rekene oppi. Bland godt og form fine små baller som plasseres på tortillaene. Pynt med en lang gressløk, en hel reke og eventuelt en liten sitronbåt. Eller ingenting!


Dette er ingen mat som krever de store kanonene på vinsiden, styr unna alt som har vært på eikefat, og gå for en enkel frisk og tørr riesling fra Tyskland eller Østerrike, det gjør susen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar