Min favoritt er uten tvil Valrhona Manjari 64% laget på Criollo kakaobønner fra Madagaskar, fruktig smak med assosiasjoner til røde bær. Ca 85,- kroner for 200 gram.
Tips: Bruk eventuelt rimelig 70% sjokolade til å øve inn teknikken. Da kan eventuelt vannet erstattes med kaffe eller Earl Grey te, eller det kan brukes noen dråper appelsin- eller chiliolje
225 gram sjokolade av god kvalitet
2 dl vann
Nok til 4-5 personer, det holder med ganske små porsjoner. Til en enkeltporsjon beregnet jeg 60 gram sjokolade og 0,5 dl vann. Det ble helt perfekt.
I gryte, smeltes under omrøring på lav/medium varme.
Sett klart en bolle med isbiter oppi, og en litt mindre bolle oppi denne. Hell sjokoladen i den minste bollen og visp... visp... visp... visp, etter 5-6 minutter begynner magien å skje, en slags emulsjon under avkjølingen, luft vispes inn, sjokoladen stivner, og det blir en sjokolademousse. Kan serveres straks, eller få et opphold i kjøleskapet (men da bør den få 15 minutter på kjøkkenbenken før servering)
Denne ideen har jeg selvfølgelig rappet - alle ære til Herve This - se denne lille videosnutten for gjennomgang av teknikken. Før du forsvinner strake veien til saligheten.