Sider

fredag 3. juni 2011

En slags ostekake - på 3 minutter

Etter litt pause kommer man plutselig tilbake, sånn er nå engang tingenes tilstand: Hei på dere :-)

Litt slapp? Litt travel? Stressa? Fantasiløs? Ja, det kan vel skje med alle. Loffer rundt i butikken uten mål og mening, og gjestene kommer om en time. Her er desserten som er idiotsikker:


Kjøp en plain pakke Walker Pure Butter Shortbreads (de i skotskrutet innpakning ja, og jada jada de er dyre, men de smaker godt, det er faktisk helt forståelig at de er livsnødvendige for UK-borgere som følge til tekoppen ) Fåes på de fleste større matbutikker som Meny/Ica/Ultra etc, kjøp en pakke og ha den liggende klar, for alt annet kan skaffes på en hvilken som helst matbutikk. Og disse kjeksene kan ikke erstattes med noe fra Sætre!


Ostekake på glass
Til 4 personer

4 Walker Shortbread kjeks
1 beger Philadelphia naturell kremost
2 ss melis
2 ss vaniljekesam
1 ts sitronsaft
1/2 ts vaniljesukker eller essens
Dine favorittbær eller frukt (bringebær, jordbær, moreller, pasjonsfrukt, blåbær, mango. Det du vil og liker best med andre ord)

Legg kjeksene i en liten pose og knus de til smuler. Bland først melisen i kremosten, og rør så inn vaniljekesam, sitronsaft og vaniljesukker. Sjekk at bærene ser fine ut, del eventuelt jordbær, fjerne steinene hvis du bruker moreller. OK, hvis man bruker moreller tar det litt mer enn 3 minutter...

Finn frem 4 glass (martiniglass, vinglass, kjøkkenglass, små sylteglass) Fordel kjeksmulene likt oppi glasset, fordel osteblandingen oppå, og bær på toppen. Fix Ferdig Finito!!

Min favoritt er kanskje bringebær og pasjonsfrukt. Søtt, syrlig, salt, søtt, alt på en gang.


Kan varieres i det uendelige. En liten klunk sitruslikør i ostekremen (ex Cointreau eller Grand Marnier) og desserten er ikke lenger helt barnevennlig, men mine gjester er da stort sett på den over lovlige alder til en spisesje likør.

16 kommentarer:

 1. Noen ganger er det enkle veldig godt.

  SvarSlett
 2. Jeg er i utgangspunktet svært skeptisk til bloggfenomenet og spesielt alle disse CUP-Cake-damene som legger ut om hvor lykkelige de er , hvor rene og pene og veloppdragne barna deres er, hvor mange fine vintage-funn de kom over på et loppemarked nylig og ikke minst hvor ernæringsrik og fettfattig mat de serverer til seg selv og familien. Din blogg derimot er en fryd å lese. Kanskje fordi den virker oppriktig, engasjert og faglig veldig sterk, samtidig som du tar utmerkede bilder og prøver ut mange nye ting.

  SvarSlett
 3. Takk! Jeg har et ønske om å dele kunnskap og ideer om mat - ikke privatlivet :)

  SvarSlett
 4. Dette var en god ide for en rask og enkel dessert. Takk for tipset.

  SvarSlett
 5. Dette er den beste matbloggen jeg finner! For ikke så lengde siden prøvde jeg "ostekaken" og det ble en etterlengtet favoritt.

  Du har en flott blogg. Det ser ut som du har mye kunnskap å formidle. Alle oppskrifter jeg har lest her, virker nøye sammensatt og
  ikke minst utrolig spennende!

  SvarSlett
 6. Denne julen skal jeg lage marsipanplettene dine. Glad jul!

  SvarSlett
 7. Den så herlig ut :) Takk som deler :) En goood første helg i 2012 ønskes deg og dine :)

  SvarSlett
 8. Tusen takk for tipset og inspirasjonen. Har ikke sett den rutete pakken før, men den skal jeg jammen se etter neste gang jeg er på Meny. Utrolig greit å ha en dessert som kan lages litt kjapt av og til.

  SvarSlett
 9. Hei.
  Kjekk blogg,
  nå skal jeg notere meg flere oppskrifter.

  Takk :)

  SvarSlett
 10. Takk for denne supre ideen. Skal jammen kjøpe de herlige kjeksene å ha på lur, men må nok gjemme dem godt for datteren i husen elsker disse kjeksene. Mange gode oppskrifter på bloggen din, skal nok prøve ut noen av dem. Håper du fortsetter å blogge, nå som jeg har oppdaget denne bloggen her!

  SvarSlett
 11. Kære Liz!

  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og mat blogger.

  Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Hvis du ønsker å legge til din mat- til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

  Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!


  Varme hilsen,
  Christina
  http://www.alleoppskrifter.no/

  SvarSlett
 12. Hei!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!


  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

  SvarSlett
 13. Lånetilbud har redusert uten protokollen i 72 timer

  Jeg gir lån til alle med interesse for økonomisk støtte. Dette er et lån mellom enkelte med enkle betingelser gjelder for dette faktum noen bestemmelser er laget for riktig gjennomføring av fremgangsmåten. Min rente over livet til lånet er 3% og nedbetaling er gjort på månedlig basis hvis noen gang du er interessert, kontakt meg: ilievmarco15@gmail.com
  takk.

  SvarSlett
 14. Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! :)

  SvarSlett