Sider

onsdag 30. september 2009

Suppetid

En enkel og deilig suppe basert på purre og fennikel. To grønnsaker som vi sjeldent lar spille hovedrollen i maten. De friske smakene av grønt med et snev av anis kler spesielt godt hvitviner som ikke har vært eikelagret. Viner laget på druen sauvignon blanc fra Frankrike, Italia eller Chile er relativt sikre valg, og kanskje klarer man å dra sommerfølelsen ut en ekstra dag...


Purre- og fennikel suppe
(4 personer)

3-4 tykke gode purrestilker
2 knoller fennikel
2-3 sjalottløk
1 ss smør
1 liter grønnsaksskraft / buljong
4 ss crème fraîche
16 store rå scampi
Eventuelt 4 trepinner
Salt, pepper og en liten sitronsprut

Vask og kutt purren i store biter, hakk sjalottløken, og kutt fennikelen fint. Smelt smøret i en teflonpanne og la grønnsakene svette under lokk på medium varme i ca 15 minutter. De skal ikke bli brune, bare myke. Kok opp kraften og bland de myke grønnsakene oppi. Kjør alt til fin suppe med stavmixer eller blender. Jevn suppen med crème fraîche og smak til med litt sitronsaft, salt og nykvernet svart pepper. Fres scampiene raskt på høy varme, de skal bare skifte fra grå til rød farge, og ha de på en trepinne. Pynt med litt grønt fra fennikelen. Server med grovt steinovnsbrød.

3 kommentarer:

  1. Takk - og enkel!

    Jeg kan lage denne fortere enn andre får varmet ovnen og stekt en grandiosa :-D

    I dag blir det hvit bønne- og traktkantarellsuppe til middagsgjester.

    Kanskje klarer jeg å få tatt ett bilde også!

    SvarSlett