Sider

onsdag 16. september 2009

Morelltid

Jeg liker sesongvarer. Mat jeg venter på. Så plutselig en dag bugner butikkene av det. Det er overalt, og det er godt. Jeg spiser. Og spiser litt mer dagen etter. Blir nesten litt lei, og så plutselig er det borte igjen. Så kan man sitte der og nesten være litt glad for at det er lenge til neste gang.

Og så, etter rundt 10 måneder, så kommer tanken: Nå MÅ de da snart dukke opp igjen...

Verdens raskeste morellpai
Pr. porsjons-pai:
1/2 plate frossen butterdeig
5-6 moreller, delt i to og steinen fjernet
1 ss vaniljekrem
Noen mandelflak

Halvtin butterdeig platen og del i to. Kutt en kant på hver firkant med en skarp kniv der kniven kun går halvveis gjennom, på den måten dannes det en "kant" rundt fyllet. Legg vaniljekrem og moreller innenfor kanten og strø over noen mandelflak. Stekes på ca 200 grader (varmluft) i omtrent 15 minutter.


Inn i ovnen - og ut av ovnen - klar ferdig spis!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar