
Gulrotsyltetøy:
Ca 600 gram gulrot, 300 gram grovt revet og 300 gram kuttet i små firkanter
1 skrelt eple, hakket
2 økologiske sitroner, det ytterste skallet (zest) og saft
1 økologisk appelsin, zest og saft
1 ss fersk ingefær, finhakket
1 ss ristede kardemommefrø - knust i morter
et par klyper chiliflak (evt. etter smak)
400 gram syltesukker m/pectin
2 ss vann (evt. Riesling)
Alt utenom gulerøttene i små firkanter kokes i ca. 10 minutter, deretter tilsettes disse og det hele koker videre i ca 10 minutter til. På denne måten beholder noen av gulrøttene i syltetøyet en viss gjenkjennelig struktur.
Helles på glass som må steriliseres (dvs. kokes i 15 minutter) hvis det skal oppbevares mer en 1-2 uker. Bruk gulrotsyltetøyet sammen med ost, himmelsk til chevre og lagret gauda, eller bare på et knekkebrød med nøkkelost.
hmm. spennende. må prøves..
SvarSlette.
Å, det så godt ut. Skal prøve i helgen.
SvarSletthei sann,
SvarSlettlurer på hva er holdbarhet på dette?
veldig spennende blogg du har;)