Sider

tirsdag 22. september 2009

Gulrøtter - på en uvanlig måte

Gulrøtter er godt, og det må da kunne brukes til noe annet enn tradisjonelle kokte pinner eller råkost. Tenkte jeg her for en stund siden. Og så når høsten nærmer seg får jeg alltid litt syltedilla, og siden gulrøtter er søtt så hvorfor ikke prøve...


Gulrotsyltetøy:

Ca 600 gram gulrot, 300 gram grovt revet og 300 gram kuttet i små firkanter
1 skrelt eple, hakket
2 økologiske sitroner, det ytterste skallet (zest) og saft
1 økologisk appelsin, zest og saft
1 ss fersk ingefær, finhakket
1 ss ristede kardemommefrø - knust i morter
et par klyper chiliflak (evt. etter smak)
400 gram syltesukker m/pectin
2 ss vann (evt. Riesling)

Alt utenom gulerøttene i små firkanter kokes i ca. 10 minutter, deretter tilsettes disse og det hele koker videre i ca 10 minutter til. På denne måten beholder noen av gulrøttene i syltetøyet en viss gjenkjennelig struktur.

Helles på glass som må steriliseres (dvs. kokes i 15 minutter) hvis det skal oppbevares mer en 1-2 uker. Bruk gulrotsyltetøyet sammen med ost, himmelsk til chevre og lagret gauda, eller bare på et knekkebrød med nøkkelost.

3 kommentarer:

  1. hmm. spennende. må prøves..

    e.

    SvarSlett
  2. Å, det så godt ut. Skal prøve i helgen.

    SvarSlett
  3. hei sann,
    lurer på hva er holdbarhet på dette?
    veldig spennende blogg du har;)

    SvarSlett