Sider

torsdag 3. september 2009

Kantareller, runde 2

Vel, som jeg tidligere har sagt, mine kantareller kommer oftere fra grønnsaksjappa på hjørnet enn fra egne turer, men hvis noen har et kantarellsted å gi bort så ja takk.


Syltede kantareller
500 gram små kantareller (veid tørre)
2 dl hvitvinseddik
2,5 dl sukker
1 fedd hvitløk, i tynne skiver
1/2 rødløk i skiver
Noen små tørkede chili
Noen skiver sitron kuttet i kvartinger
Salt og pepper

Rens soppen, her er hele små sopp penest. Kok opp vann og forvell kantarellene i 2 minutter, sil av. Bland alt til laken og legg den avsilte soppen oppi. La det småkoke på lav varme i 30 minutter og hell i fine sterile glass. Oppbevares i kjøleskapet, og brukes i salater, som tilbehør til kjøttretter. Eller en sopp eller to på brødskiva med leverpostei eller pastrami.


Ting som kommer fra eddiklake som sopp/pickles og liknende er ikke akkurat bestevenner med vin av noe slag, men så brukes det heller ikke i store mengder. Hvitvin vil stort sett være bedre enn rødvin til syltede grønnsaker, men eddik er et problem. Så hvis det skal flotte dyre viner på bordet til en middag er ikke dette riktig tilbehør, men til en salat med litt syltet sopp og skinke kan en upretensiøs hvit italiensk vin som Soave bli mer enn greit nok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar