Jeg liker gjester, heldigvis liker også gjestene stort sett meg. Dessuten tror de ofte jeg bruker mye mer tid på å lage mat enn jeg faktisk gjør. Alt er bare et spørsmål om å bruke gode råvarer i riktig sesong, og ikke minst en litt imponerende, men likevel ren og enkel presentasjon. Her er en porsjon visuell lykke og genial småmat. Frukt er aldri feil, og enda er det bær å få tak i og både plommer og fikenen er fantastiske nå!
Søte crostini med mascaponekrem
(ca 15 - 20 biter)
1 baguette, skåret i rette runde skiver
1 beger mascapone (italiensk ferskost) 250 gram
½ beger vaniljekesam
½ vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
1 ss flytende honning
1-2 ss melis
Friske bær, bruk det som er godt for sesongen.
F. eks. jordbær, bringebær, rips, blåbær, fersk fiken eller båter av saftig fersken, aprikos eller plomme. Varm grillen på ovnen. Legg baguetteskivene på et stekebrett og grill de gylne på begge sider. Lag en krem ved å røre sammen mascapone, vaniljekesam, vanilje, melis og honning. Legg en klatt krem på hver baguettskive og pynt med rikelig med frisk frukt eller bær.
Ypperlig til selskap, men ikke la de stå for lenge med kremen på da blir de myke!
tirsdag 8. september 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar