Søndag hadde VG på nett en fin artikkel om strandloffing på vakre Korsika, men det er også mye god sjømat til loffen.
Det anbefales leiebil om man vil komme seg rundt! Små landsbyer, lokale produsenter av ost og vin, fine fjell med fantastisk utsikt. Vi var der i mai 2009, og tok utgangspunkt i Bastia som ligger ganske langt nord på øya og man kan fly direkte fra Paris. Bastia er en av de største byene, og det betyr ikke veldig stor! Sjarmerende gamleby og masse restauranter i vannkanten i havneområdet. Her er en liten billedkavalkade, alle bilder fra Korsika Mai 2009:
Sjømat og fisk preger landsbyene
Fjell og sjø - den siden av Korsika som vander mot Italia er flatere, den andre siden er vill og bratt. Med små strender og landsbyer innerst i noen buktene.
Fisk rett fra sjøen, renses ved bordet til tradisjonell Bouillabaisse
Moules Frites med litt ekstra sjømat attår. Nydelige bittesmå sjøkreps.
Hummer fra grillen.
Rundt restaurantene sto fiskeutstyret - ikke til pynt, men i daglig bruk
Lokale oster, enkelte oster har også fransk AOC (opprinnelsesbetegnelse)
Søte viner på druen Muscat
Solnedgang i fjellet
mandag 31. august 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Det var noen fine dager med god vin og godt selskap!
SvarSlett