Sider

søndag 9. august 2009

Hvor sunn kan en is bli?

Her en dag snirklet jeg meg rundt i nettets matverden, og kom over noen sjokoladeispinner på Hobbykokken (Søk på dessert så dukker de opp) Åhhh, ja ja ja, jeg har også sånt "ispinnestativ". Et fint og nesten ubrukt i rosa plast. Vil lage is!!

Samtidig er det stadige dilemmaet der: Jeg vet at den kvoten jeg får lov til å oppbevare med usunn uimotståelig mat er veldig liten... og det går vel ikke å bare lage én ispinne?


Så går det an å få en ispinne til å bli et sunt mellommåltid i hverdagen i stedet for en festlig mørk kaloribombe? Jada!

Yoghurt is med solbær og banan.

Ca pr. ispinne
1 beger Yoplait 0,0 solbæryoghurt
(null fett, null sukker - men huff, ganske mye e-stoffer)
1/2 banan kuttet i halvmåner
1 ts av pappas solbærsyltetøy,
forsiktig rørt inn for å marmorere litt ekstra.
Fryse - vente - spise!


Min mest godterihungrige og anti-sunn-alt-kompis ble testkanin, og han trodde det var godis og slikket den i seg i høy tempo. Og det er en test man ikke skal kimse av.

2 kommentarer:

  1. Jeg husker som barn på hytta på varme sommerdager; vi hadde små plastformer i stygge farger (jeg husker dem som spesielt stygge røde og oransje - det var nok 70-tallet ja) som vi pleide å fylle opp med konsentrert saft, stikke inn en ispinne og legge i fryseren. Etter noen timer hadde vi noe som vi da synes var fantastisk deilig og som vi slikket i oss som hvilken som helst is. I ettertidens klarsyn må det nok sies at det hele egentlig var en svært billig erstatning for is, men vi lot oss lure og synes det var godt. Og det var sikkert sunt. I dag er de små stygge plastikk-formene erstattet av ismaskin. I dag fylles ikke oransje isformer med hjemmelaget solbærsaft, men ismaskiner med ingefær, lime og økologisk rørsukker. Allikevel er det de små stygge plastikk-formene med saft som huskes.

    SvarSlett
  2. De var staselige - jeg tror våre var mørkeblå i vår familie - og stort sett inneholdt appelsinsaft. Jeg har en ismaskin også, den er stor og må ha strøm. Dessuten må innsatsen stå i fryseren i 48 timer før bruk, og det er det egentlig aldri plass til siden den trenger en hel ledig skuff. Men så mye jeg har tenkt på is de siste dagene spørs det om ikke det må ryddes plass en dag. Har sett en oppskrift som bare må testes...

    De veldig rosa formene på bildet her er ellers av merket Rice som selges på Rafens. Og de gir definitivt en booster til barndomsminner. Den gang da solen skinte i 8 uker i strekk :-)

    SvarSlett