Sider

onsdag 19. august 2009

Godt jobbet...

...men det er ikke jeg som har jobbet, det er Liz og Jon Bowen i Corbières i Languedoc. På sitt lille vinhus Domaine Sainte Croix syd i Frankrike lager de fantastiske viner. Le Fournas ble sluppet i basissortimentet i juli og fikk strålende kritikker, og i går kom også super omtale på storebroren Magneric på DN Nett.
Fra artikkelen "Blandet drops" 18.08.2009:

"Beste kjøp"

51294 Magneric 2004
Domaine Saint Croix
Corbiéres, Languedoc, Frankrike
Kroner 179,90 Bestilling
91 poeng
Terroir Wines
40 prosent av vinen har vært lagret på gamle eikefat på bunnfallet, mens resten av vinen er ståltank helt igjennom. Ikke klaret, ikke filtrert og utbyttet er så lavt som 20 hektoliter per hektar. Økologisk laget. Stilig vin, ren, friskstram og tørr. Mørke bær, lang ettersmak. En herlig vin. Nå til 2015 TM


Og litt skryt må man jo kunne hente inn fra eksterne journalister på viner man har vært med å fange inn selv. 91 poeng på en vin til 180 kroner. Jeg ble ganske glad ja!

Men jobben - ja den er det jo selvfølgelig Liz (og ikke meg Liz) og Jon som har gjort, der er det ikke mye ferie og slottsluksus. Det er beinhart arbeid i vinmarken fra klokken 05.00 om morgenen. De dyrker alt økologisk og vet at det er i vinmarken de virkelig gode vinene lages. Uten gode druer som råmateriale vil aldri vin bli særlig storartet.

Druene som brukes i vinene deres er veldig typiske for området, det er gamle vinstokker med Grenache, Carignan og Syrah. Druer som gir dype mørke viner i det relativt varme klimaet som de har så langt syd i Frankrike. Kunsten er å få det til å bli god vin, og ikke druesaft med eik og syltetøysmak. Godt jobbet rett og slett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar