Sider

lørdag 8. august 2009

Ridder uten hest

French Toast, Pain Perdu, Gypsy Toast. Alt navnet på Arme Riddere, og de kan godt bli en ganske lukseriøs helgefrokost.

Her har jeg laget de med kryddermelk som får stå å trekke over natten, men det er selvfølgelig ikke et nødvendig.

Nok til 4 personer/8 brødskiver
2 dl hel-melk
1 kanelstang
1 stjerneanis
4-5 kardemommefrø
1/2 splittet vaniljestang
1 ts sukker
1 ts honning
og eventuelt hvis man liker det, en god tørket chili.

Varm opp melk og krydder til det nesten koker, trekk av platen og avkjøl. Sett melken i kjøleskapet over natten med krydderene i. Sil av og hell i en bolle og tilsett 4 egg. Pisk lett.

Bruk god loff og kutt i skiver, fjern skorpene. Hvis brødet er ferskt er det godt å riste skivene før de får bade i eggeblandingen så den trekker godt inn og stekes gyldne med smør i en teflonpanne.

Her har jeg karamellisert ferske plommer som tilbehør. Tørk lett ut smør av pannen etter å ha stekt ridderene. Hell over noen spiseskjeer sukker i tørr panne og plasser plommer delt i to (fjerne steinen) med kuttflaten ned. La sukkeret smelte til brun karamell, det går ganske fort så pass på. All slags frukt kan selvfølgelig brukes, dyng på med friske jordbær, bringebær, blåbær, banan... så blir det nesten sunt. Eller bruk godt syltetøy om ikke sesongen er riktig for ferske bær.

Serveres med en klatt gresk matyoghurt (tykkere enn vanlig yoghurt) eventuelt kan det få et dryss av melis eller sukker, men det er egentlig søtt nok for frokost!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar