Her er en del av smøret byttet ut med kesam, det gjør kaken litt lettere på kalori(slag)siden og i tillegg kommer den sitronsmaken tydeligere frem. Kesam er genialt!
Sitronformkake med masse sitron
130 gram smør
170 gram sukker - eventuelt + 2 ts vaniljesukker
3 egg
Skallet av 2 sitroner, kun det gule.
Ca 0,5 dl sitronsaft (1 ts er for pyser)
100 gram kesam
200 gram hvetemel - finbakst
2 ts bakepulver
Jeg har alltid sukker stående i et glass med noen brukte vaniljestenger oppi, det blir godt vaniljesukker helt av seg selv, og da trengs ikke kunstig vaniljesukker.
Bruk mixmaster til å røre smør og sukker hvitt, og så ett egg om gangen og mix godt mellom. Bland oppi sitronskall, sitronssaft og kesam. Sikt i mel og bakepulver. All done!
Smør en brødform eller kle den med bakepapir, hell oppi og stek på ca 180 grader (stekeovn, ikke varmluft) i ca 45 minutter. Test med å stikke en pinne i kaken, er pinnen ren når den kommer opp er kaken ferdig. Sett til avkjøling. For å få ekstra mye sitronsmak og saftig kake heller jeg over omtrent 0,5 dl sitronsaft over når kaken er halvveis avkjølt og lar det trekke inn før jeg har på glasur.
Glasur: Melis, mer sitronsaft og mer sitronskall.
Kutt eventuelt i lubne skiver og putt i fryseren, godt å ta med alle de gangene man ikke legger turen innom Skjennungstua.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar