Sider

tirsdag 4. august 2009

Eventyrlyst på glass

Jeg kjøper de rareste ting ute på reiser. Tanken bak innkjøpene er ikke alltid like vel fundert. Jeg har bare en konstant lyst på det jeg ikke vet hva er, har smakt på eller som bare ser litt morsomt ut fra annerledesland. Her er noen ting som hybler i skuffene, definitivt uten noen klar forbruksplan. Men spiselig er det. Sammen med noe... Tips mottas med takk!

Erter og kokos på boks? Erter i kokosmelk? Kjøpt i Karibien

Pickeled mango, ja - hva kan det brukes til?

Chilitråder. Lange og tørre.

Blå ris fra Thailand. Ikke kan jeg thai,
ikke vet jeg hvorfor risen er blå.


Coconut Strings. Til kake...? Eller til mat?
Ingen klar ide om bruksområde
.

10 kommentarer:

 1. er du sikker på at det er ris? ingen bittesmå, sorte øyne?? kanskje coconut strings er gode i en drink - kul etikett. hannepanne

  SvarSlett
 2. Festlig! Måtte le litt. Jeg har en samlig obskure asiatiske ferdigsauser i kjøkeskapet jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med. Det må nok en serie med i overkant kreative wokretter til for å få has på kolleksjonen.
  Den syltede mangoen kanskje passer til blåmuggost?

  SvarSlett
 3. Hehe, ingen øyne... ja en dag må det bli noe riktig kreativt ut av slikt kjøkkenskapmoro. Sånn at det blir plass til nye ting!

  Obskure asiatiske sauser og pulver er jo akkurat som en magnet på meg. Kjempefint bår det heller ikke har tekst på noe annet språk enn det lokale.

  Jeg har tenkt på "pickeled" som surt - kanskje det er søtt ja - da går det nok til ost! Sjekker etikett: Mango, water, salt. Ikke søtt nei. Kanskje i en salat med sprøstekt parmaskinke??

  SvarSlett
 4. salt mango ja, de gjør det ikke enkelt for en stakkar! Kanskje de kan funke i en asiatisk suppe med reker og kokosmelk? Jeg måtte forske litt på dette med syltet mango og fant et tips på nett om at det passet til en filipinsk rett ved navn Adobo. Pussig, pussig, men kanskje verdt en test?

  SvarSlett
 5. Hmm, nå må nok jeg også forske litt på Adobo. Høres ut som vi har en liten utfordring på gang her.. smaksnotater vil følge :)

  Plutselig har vi årets hit på gang...

  SvarSlett
 6. Er ikke den blå risen en type grøtris som brukes i asiatiske desserter? Eller var det kanskje sort.

  SvarSlett
 7. Kanskje det - blå søt risgrøt?? Tror jeg skal ta med hele pakken til en Thai-restaurant og spørre om de kan lese hva som står på den (for meg) lett mystiske lappen. Så kanskje det lar seg oppklare både hvorfor risen er blå og hva den skal brukes til...

  SvarSlett
 8. Jeg har laget risengrynsgrøt på en lang, mørk (brun) ris fra Thailand, kokt på kokosmelk istedenfor melk. Men risen så ikke helt ut som den du har bilde av. Grøten ble veldig god og lilla!

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 10. De har ris i alle regnbues farger på store thailandske supermarkeder. I følge en thaidame jeg kjenner er det "medisinris", ulike farger skal hjelpe mot ulike plager, men jeg husker ikke hvilke.. En farge skal hjelpe mot magtrøbbel osv. Thaiene synes risen er dyr og den brukes bare til spesielle anledninger.. Men hva du skal bruke den til.. tja..

  SvarSlett