Sider

torsdag 27. august 2009

Ikke bare bake kake

Her en dag fikk jeg virkelig for meg at rødbeter var tingen. Dagens store grønnsak. Helt uten leverpostei. Godt tenkt, men hva gjør men egentlig med dem...?


Baking i ovnen er en god løsning. Søte, saftige og særdeles fargerike. Pass på klærene hvis du skal leke med rødbeter, det er heller ingen dum ide å bruke engangshansker.

Ovnsbakte rødbeter.
Skrell og del rødbetene i store biter, her gikk de oppi en ildfast form sammen med en halv rødløk i båter, litt salt og pepper og en slant olivenolje. Inn i ovenen på knappe 200 grader i ca 1 time.


Etter 30 minutter fikk mine rødbeter følge av noen biter butternut gresskar, og de siste 10 minuttene fikk en brunet lårkylling-rull fra Stange ligge sammen med grønnsakene i ovnen til ettersteking. En hverdagsfest av smak og farge. Sunt er det også. Og passe oppfinnsomt, så man er sannsynligsvis sikret et lite kompliment fra de som er så heldige at de får smake.


Vin: Se link på land for konkrete forslag. Kyllingen greit gå både til rødvin og hvitvin, men siden rødbeter har en fruktig lett jordlig smak og fettinnholdet er ganske lavt så vil mitt førstevalg her være en lett ren rødvin basert på druen pinot noir uten særlig eikepreg. Gjerne fra Burgund i Frankrike, men det finnes også alternativer fra Tyskland eller New Zealand hvis man føler seg eksperimentell. Med så rene naturlige smaker som det er i denne maten er det viktig å ikke gå for tøft ut med vinen. Hvis en ønsker hvitvin ville jeg brukt en tørr tysk riesling, helst fra Rheingau eller Pfalz som er områder der vinen er litt kraftigere enn Mosel som her generelt vil være for spinkelt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar