Sider

onsdag 12. august 2009

Dekomponert jordbærsyltetøy

Hvordan få noe enkelt til å høres riktig fancy ut på matspråket... vel, da er det bare å dekomponere! I det hele tatt, hvorfor lage syltetøy? Det er enda noen dager med ferske gode jordbær igjen.


Sommer-smørbrød

Brunt brød i passe antall skiver
Salt smør (ikke brelett, eller noe annet tullesmør) gjerne Kvitseid.
Jordbær
Brunt sukker

Hvis ikke bildet er selvforklarende har en av oss et problem

Kan - men må ikke - pyntes med litt limezest og gjerne noen dråper limesaft, det får faktisk frem jordbærsmaken.

Smør kan byttes ut med kremost med pepper. Jepp! Pepper og jordbær er gode kamerater. Da kan sukkeret også droppes, og så er det blitt en grei tirsdagsfrokost.

Brødet er fra Åpent Bakeri. Og når jeg tenker meg om hadde det sikkert vært minst like godt på en nystekt croissant.

1 kommentar:

  1. Det er godt du drar ut sommeren, Liz. Takk! Jeg kan bidra med litt fantastisk bringebærnektar fra Solvorn i morgen. Hva slags drink tror du vi kan lage med den mon tro? Sov på den du!
    HannePanne

    SvarSlett