Sider

mandag 8. mars 2010

Spinatsalat med råstekt søtpotet

Søtpotet er en av de grønnsakene som bare ligger der i hyllen. Fort gjort å gå forbi. Som jeg godt kunne tenke meg å være litt bedre venner med, men ikke alltid helt vet hva jeg skal gjøre med. Den oppfører seg jo omtrent som en vanlig potet, men smaker veldig søtt. Litt for søtt for min smak til å erstatte vanlig potet sammen med middagsmaten.


Så hva gjør men med noe som er litt søtt? Selvfølgelig krasjer det sammen med noe som er litt salt. Da blir det fest i munnen. Kontraster er ofte bra! Så her er bacon den andre essensielle ingrediensen.

Spinatsalat med råstekt søtpotet
(3-4 personer til lunch)
1 pose spinatblader, ikke så store da de skal spises rå som salat.
Eventuelt litt ruccola
Stekt bacon
Råstekte søtpotetterninger
Ett posjert (eller kokt) egg pr person
Salt, pepper (gjerne litt kajennepepper) etter smak
Nøytral olje og smør til steking


Finn en fin og fast søtpotet, de har flott orange farge. Skrell og kutt i terninger på ca 1 cm. Rent estetisk ser det veldig pent ut hvis de er firkantet og omtrent like i størrelse, men det har også en stor fordel:  med jevne terninger er bare at man er helt sikker på at alle er ferdig samtidig! Smart. Varm litt olje i en teflonpanne og ha oppi en liten klump smør, ha i de rå terningene med søtpotet, og la de ligge på medium varme og steke i ca 15 minutter. Rør litt rundt med jevne mellomrom så de blir gyldne på alle sidene. Ha på litt salt og pepper - eller cajennepepper som jeg synes er godt på de søte potetene.

Fres opp bacon, kok eller posjer ett egg (for posjering av egg, se her i tidligere bloggpost) og dander pent på tallerkenen med egget i midten. Server med godt brød, her er min favoritt landbrød med skikkelig skorpe. Server mens alt er småvarmt. Jeg lover dette er en salat som imponerer!

1 kommentar: