Sider

mandag 1. mars 2010

Suppe på én ingrediens?

Er det mulig? Vel, ikke helt da, for strengt tatt på man regne vann og salt/pepper som ingredienser. Men de er jo relativt tilgjengelige, så i handlekurven trengs strengt tatt kun en ingrediens. Så dette er jo egentlig en latterlig oppskrift. Men det smaker godt, og gir ganske så mange muligheter for variasjon.

Tingen er at jeg ofte blir veldig snokete på kvelden - litt sulten og litt sugen - helst på noe varmt. Samtidig bør jeg være litt forsiktig med inntaket av kalorier på denne tiden av døgnet, så jeg er stadig på jakt etter noe som både metter og tilfredstiller, samtidig som det helst ikke inneholder ost, smør, mer ost og andre kaloribomber. Sa jeg ost? Så derfor : Pastinakk!


Pastinakk (parsnip på engelsk) er en god gammel grønnsak, i familie med gulroten, men lys i fargen og sterkere i smaken. Inneholder en del stivelse, bra med fiber og er ganske kalorifattig. Når den varmebehandles blir smaken søt og deilig.

Latterlig enkel pastinakksuppe
Like mye vann og pastinakk, for eksempel:
500 gram pastinakk, skrelt og kuttet i biter
5 dl vann
Salt og pepper

Kok opp på høy varme, og skru så ned til bare en svak simring. La det stå på denne varmen i ca 45 minutter. Ikke sil av kokevannet, bare kjør stavmixer rett oppi. Smak til med salt og pepper, spe eventuelt med litt ekstra vann (eller melk) til det som er passe konsistens akkurat for deg. Jeg liker den ganske tykk og deilig. Kan selvfølgelig presses gjennom en sil for ekstra fin konsistens, men jeg ser ikke helt poenget til hverdags. Om du blåser i kaloriene så sleng oppi en kladd kaldt smør og rør mens det smelter. Thats it! Suppe på bordet.


Selvfølgelig kan man style på litt ekstra, jeg liker å legge noen lauvbærblad i kokevannet, de må fiskes opp før stavmixeren angriper. Her har jeg i tillegg sprøstekt noen skiver fenalår som tilbehør, veldig godt! De fleste andre typer spekeskinke eller bacon kan sikkert også brukes.


Fenalårchips
Tynt oppskåret fenalår, eventuelt ferdig oppkuttet fra pakke
Varm opp ovnen på ca 200 grader med varmluft, legg skivene på bakepapir på et stekebrett. Legg nytt bakepapir oppå, og noe som er litt tungt på toppen, en liten langpanne/brødform eller liknende, slik at skivene er i press inni bakepapiret. Stek ca 10-12 minutter. Ut kommer de: flate og stive suppechips!

Med fenalår og en brødblings er en enkel middag i boks, eller bruk suppen i ett lite glass som apetittvekker eller liten forrett.

3 kommentarer:

 1. Hei!
  For en utrolig inspirerende blogg du har. Fant masse spennende oppskrifter og tips som jeg godt kan tenke meg å prøve ut. Vil gjerne følge deg videre, og legger deg til hos meg hvis det er greit.

  mvh solfrid ¤

  SvarSlett
 2. Denne skal prøves!

  Flotte bilder!

  Trine ;)

  SvarSlett
 3. Kjempegod suppe, prøvde den i går :)

  SvarSlett