Sider

onsdag 31. mars 2010

Grillet fiken

Ahh.. fiken er godt. Godt. Godt. Godt. Som jeg tidligere har vært inne på (om skikkelige fiken) så er ikke de pene runde og lubne fikenene vi finner i butikken egentlig helt modne. Og fordi de ikke er modne, så smaker de litt lite. En måte "å omgå" dette lille problemet på er å varmebehandle de - da kommer søtsmaken bedre frem.


Grillet fiken med blåmuggsost.
4 fiken
60 gram blåmuggsost, ex Normanna
40 gram philadelphiaost
Litt flytende honning
Gode kjeks eller godt brød

Ta av toppen på fikenene og utt et dypt kryss slik at de kan "åpnes". Gnikk sammen ostene og legg en drøy teskjeball i hver fiken. Ikke akkurat allverdens arbeid. Grunnen til at jeg anbefaler den litt kjedelige Normanna her (...jeg er tross alt en skikkelig Roquefort-fan) er at den har ett fettinnhold på bare 25%, noe som gjør at den lar seg grille uten å sause seg helt.

Sett grill + varmluft på høy temperatur, 250 grader, la ovnen bli varm og sett inn i ovnen i et ovnsfast lite fat. Ca 2/3 høyt oppe i ovenen slik at grillen "tar". Dette går ganske raskt, så pass på, 4-5 minutter burde være nok. Da har osten fått farge og fikenene er lett grillet. Ta ut og drypp flytende honning over.


(Dette krevde mer enn ett forsøk i ovnen. Første gang jeg hadde de inne hadde jeg stekeovn på ganske normal temperatur rundt 200 grader og lot de stå inne rundt 15 minutter, osten smeltet helt ut og ble en flytende suppe. Smakte godt, men så ikke ut som det skulle i mitt hode i det hele tatt. Så grill var tingen!)

Her har jeg brukt fine rugkjeks fra serien "Sætres Beste" - en enkel dessert som burde duge etter en helstekt kyllingmiddag en dag i påsken.

2 kommentarer:

  1. Åh... Dette ser helt fantastisk ut :) Vakre bilder og gode tips!

    SvarSlett
  2. --der ! Ikke bare smake godt - også se pent ut !

    SvarSlett