Sider

mandag 22. mars 2010

Ikke helt grandiosa-snurr

Jeg liker konseptet pizza-snurrer! Fint å ha i fryseren, fint å ha med på tur, og skikkelig fint nå i solveggen på en søndag formiddag når man er omringet av alle helgens aviser og en kopp te. Men jeg liker ikke konseptet grandiosa, pappbakst uten smak. Krydderangst. Altfor mye salt og E-stuff. Så løsningen er jo egentlig ganske selvfølgelig: LAGE SELV!


Og jeg vil ha smak i mine så her er to favoritt chilier blandet inn...åh, sterke godiser. For de som vil være mer barnevennlige eller ekstremt pysete kan selvfølgelig chilli fjernes, men erstatt gjerne da med noen andre urter som for eksempel fersk oregano og/eller finhakket paprika.


Jalapeño-snurrer
Deig:
250 gram hvetemel + litt ekstra til kjevling
300 gram fibra-mel (fint mel med masse fiber)
3,5 dl. lunkent vann
1/2 pk fersk gjær
1 ts sukker
1 ts salt
1/2 ts cajennepepper (sterkt chilipulver)
1 ts sesamolje (gir deilig nøttesmak i deigen)
1 ss olivenolje + eventuelt litt til å pensle med før steking
Mål opp mel, salt og krydder i en bolle, rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett oljene. Bland alt og kna for hånd i ca 10 minutter eller med maskin i 5 minutter. Sett til heving i rundt 1 time.

Fyll:
ca 200 gram skinke i terninger
ca 300 gram grovt revet jarlsberg eller annen ost
1/2 boks hermetisk mais
Finhakket jalapeño (fra glass) etter smak

Når deigen er ferdig hevet, kna den godt sammen og kjevl ut en stor firkant. Prøv å få ganske rette fine sider, kutt eventuelt til litt med en kniv. Fordel fyllet godt utover og rull til en tykk pølse. Kutt skiver på ca 2 cm og plasser på bakepapir på brett med litt avstand. La de heve på et lunt sted i minst 40 minutter. Pensle eventuelt med bittelitt olivenolje før steking.


Varm stekeovnen (ikke varmluft) opp til 220 grader. Senk til 200 grader når brettet med de ferdig hevede snurrene går inn i ovnen. Stek i ca 15-18 minutter. Gjenta temperaturtrikset med neste brett. Blir ca 24 stk.

Voila. Pizzanurrer MED smak. Det helt motsatte av pappsnurr. Spises helst nystekte og lune, man vil jo ha sprø skorper! Eventuelt kan de varmes litt i ovnen på ca 100 grader dagen derpå, eller hvis de har vært en tur i fryseren.

4 kommentarer:

 1. Dette hadde jeg aldri trodd om deg :)

  e.

  SvarSlett
 2. De så deilig ut! Kanskje jeg skal bake med slike til solveggen i påsken?!! Heidi:)

  SvarSlett
 3. Åhh, disse såg nydelige ut:) Har laget pizzasnurrer før, men ikke prøvd ut denne typen, så skal prøves ut:)

  SvarSlett
 4. Jammen Eirik da... jeg er jo stadig på en snurr!!

  SvarSlett