Sider

mandag 29. mars 2010

Salat med stekt halloumi og druer

Halloumi. Jaha.. og det er? En ost. Halloumi er en gresk/kypriotisk ost som har ett høyere smeltepunkt enn vanlig ost, og derfor egner seg godt til å steke eller grille. Spis den helt nystekt da er den best, og vær forsiktig med saltet, da osten normalt er salt nok i seg selv.


Salat med stekt halloumi og druer
1 pakke ost, 250 gram
Blandet grønn salat
Druer (stenfrie)
Ristede gresskarkjerner
Litt ferske uter som timian og kjørvel
Eventuelt 1/2 avocado
Olivenolje

Dressing:
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
1 ts finhakket fersk timian
salt og pepper

Bland dressingen, det letteste er å ha alt i et lite syttetøyglass, skru på lokket og riste godt. Hell alltid dressing over salat rett før servering, salaten klapper sammen og blir dvask om den står med dressing på.

Rist først gresskarkjerner i tørr panne og sett de til side. Skyll druene og salaten. Legg salaten ferdig på fat eller fordel på tallerkener.Varm deretter pannen med litt olje, kutt osten i skiver og stek den gylden på ganske høy varme. Den skal få fine stekeskorper, men pass på det går ganske fort. Legg verm ost over salaten og drypp over dressing. Server umiddelbart mens osten er nystekt. Igjen, kontrasten mellom varm, stekt og litt salt ost og søte kalde druer = rene kjærlighetshistorien.


Halloumi fåes på større dagligvarebutikker (Centra/Jacobs etc) og på veldig mange mindre innvandrerbutikker. Min faste grønnsakshandler på Sagene (Arendalsgaten) pleier alltid å ha Halloumi i kjøleskapet.

2 kommentarer: