Sider

lørdag 13. mars 2010

(Litt) Sunn pæredessert

Sunne desserter står høyt i kurs på hverdager Javisst, søtt er godt, men det må egentlig ikke være så veldig mye sukker for at en likevel skal kunne føle seg ganske glad over litt hverdagsluksus. Dette kan også brukes til frokost, men for meg er det ikke et helt reelt alternativ siden den trenger ca 45 - 50 minutter i ovnen. ZZZzzzzz...


Pærer med havregrynlokk
(3-4 personer)
1 ts smør
2-3 harde pærer
0,5 dl eplejuice
3 dl. havregryn
1 dl grovt hakkede hasselnøtter
1 ts hvetemel
3 ss brunt sukker
2 ss smeltet smør blandet med 2 ts flytende honning
1 liten pinch salt

Smør en stor ildfast form eller 3-4 porsjonsformer med litt smør og kutt pærene i grove biter (med skall). Hell over eplejuicen så det blir litt veske i bunnen, harde pærer gir ikke fra seg så mye vann, men de holder seg pent i biter uten å bli helt til mos.

Bland havregryn, mel, brunt sukker (kan godt halveres hvis det skal bli frokostmat) og salt sammen og hell over smør og honningblandingen. Rør slik at fuktigheten fordeles og tilsett hasselnøttene. Fordel blandingen jevnt over pærene.

Stekes på ca 190 grader i 45 - 50 minutter. Server mens det er varmt i porsjonsformer eller glass med en klatt vaniljekesam eller vaniljeyoghurt (frokost) eller iskrem (definitivt dessert).

1 kommentar:

  1. Jeg vet du nettopp har fått av Kjersti også, men jeg vil gjerne gi denne til deg uansett - fordi du er positiv, kreativ og fordi du inspirerer meg:) ta en titt på bloggen min;)
    http://middaghosdolbakken.blogspot.com
    Heidi

    SvarSlett