Sider

fredag 19. mars 2010

Squashpannekaker

Pannekaker må ikke være søt-mat! Absolutt ikke. Selv om det kanskje er søte pannekaker vi har mest tradisjoner for her i Norge, finnes det rundt i verden et utall av pannekaker som er langt mer mat enn kake.


Squashpannekaker
3 egg
1,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 dl. smeltet smør
0,5 dl. vann
5 dl revet squash
1 ss finhakket gressløk
Eventuelt 1 ts sukker.
Smak til med salt, cajennepepper og revet muskatnøtt


Riv squashen og bruk fingrene til å klemme ut så mye som mulig av vannet. Ha alt unntatt squash i en bolle og kjør til en jevn løs røre med mix-master. Tilsett squash og rør godt med en slikkepott eller liknende. La røren stå ca 30 minutter i kjøleskapet før steking.

Varm en panne med nøytral olje og litt smør og stek små lapper på medium varme, omtrent 3 stk om gangen i en vanlig stekepanne. Teflonpanne er bedre enn jernpanne til dette. De trenger litt tid på å bli gjennomstekt (ca 3-4 minutter på hver side) så ikke bruk så høy varme at de blir mørkebrune veldig raskt. Hvis du vil ha veldig pene runde ringer kan det selvfølgelig jukses med matringer som stekeformer, men det er ikke noe krav! Like god smak med rufsete kanter.


Server med litt god røkelaks eller reker og rømme. Gjerne en grønn salat med litt urter. Oh yes. Jeg vet hva jeg skal ha til lunch på søndag! Diise er like gode lunkne som de er kalde ut av kjøleskapet neste morgen.

1 kommentar:

  1. Disse så digge ut, memoreres for utprøvelse. Finfin blogg du besitter, kommer nok snart igjen. :-)

    SvarSlett