Sider

fredag 26. mars 2010

Peking-Wraps

Har du smakt pekingand noen gang? Sprøtt og deilig annekjøtt, løvtynne varme pannekaker, søtlig saus og sprø agurk? Det er en av de tingene det går an å drømme om...og våkne med hodet fult av smak. Veldig godt, kanskje på min personlige ti-på-topp liste. Aberet er jo selvfølgelig at det er altfor dyrt og i tillegg vanskelig å få tak i, man kan jo tross alt ikke farte til Peking sånn i hytt og vær.

Så går det an å lage en hverdagsvariant? En som ikke er altfor usunn, hverken like kostnads- eller arbeidskrevende? Men som likevel gir noe av de samme smakene? Verd et forsøk!


Ikke så mange ingredienser, og ikke så mye jobb etter at andelårene har fått noen timer varmebehandling.

Forberedelse av kjøttet, til 2 personer
2 store eller 3 små andelår
Salt og pepper
Ovnsfast form og aluminiumsfolie.

Andelår, ofte det beste kjøttet på fuglen. Og for de som driver med slikt: Veldig billig i Sverige. De gangene jeg har befunnet meg i en svensk grensebutikk er andelår en av de tingene jeg kjøper mye av og hamstrer i fryseren. Tørk godt av to lår med kjøkkenpapir, strø over salt og pepper. Brun de raskt på høy varme i en panne og legg de over i en liten ovnsfast form med skinnsiden opp. Dekk med aluminiumsfolie og sett de inn i stekeovnen på ca 190 grader i 2 timer. Fjerne folien, sett på grillen og la de få seg en liten runde slik at skinnet blir sprøtt. Ta de ut, hell av fettet i en bolle og la lårene avkjøle seg litt. Kjøttet skal nå være stekt så mye at det løsner fra benet og lett lar seg rense og strimle opp. Ha kjøttet i en bolle og når fettet og kraften har skilt seg så forsøk å helle av fettet (jeg sparer på det, veldig godt å steke poteter i andefett) og få kraften over kjøttet. Kjøttet kan nå gå i kjøleskapet til dagen etter om ikke pekingwrapsen skal lages umiddelbart.


Peking-Wraps
1 porsjon revet andelårkjøtt
4 tortillalefser
Hoi Sin saus (på glass)
Agurk
Vårløk

Varm kjøttet og kraften i en teflonpanne, smak til med litt salt og hell over minst halve glasset med hoi-sin saus. Varm tortillalefsene tett innpakket i aluminiumsfolie i ovnen, tar ca 10 minutter på 180 grader. Kytt til strimler av agurk og den nederste halvdelen av vårløk. Lag wraps med kjøttfyll og grønnsaker.


Dette må være den ultimate fusjonen mellom mexicansk og kinesisk kjøkken. Helt og komplett feil i alle retninger, men hvem bryr seg så lenge resultatet er nærmest den ultimate comfort-food. Hjelp, jeg tror kanskje jeg må på harrytur til Sverige å hamstre mer andelår...En egen dedikert andeskuff i fryseren!

6 kommentarer:

 1. Jeg er nesten målløs.. Dette er også en av mine store favoritter. Jeg har alltid tenkt at pekingand (og favoritten "crispi duck" hos Dinner) har noe litt magisk over seg, og det er forbehold de mest erfarne asiatiske kokker.
  Og så gjør du det så enkelt som dette=)
  Nå skal jeg ikke til Sverige i dag, men kanskje du kan tipse meg om hvor man får kjøpt andelår til en fornuftig pris i Oslo.

  SvarSlett
 2. Fusion er jo sååå 2001:)

  Andelår kan kjøpes på meny, fra produsenten Gårdsand. Jeg kjøpte i dag (skal prøve denne oppskriften i kveld), pris kr 70 for 2 stk. De er kanskje litt små (ca 250 g stk), men de koster omtrent det samme som to smakløse kyllingfileter fra Prior, så prisen virker ok synes jeg.

  SvarSlett
 3. Vel, halve Norge spiser Tacos på fredager, og det er jo sååå 90'is! Ha-ha.. Ikke helt Crispy-Duck på Dinner/Nodee dette, men er utrolig bra lunch var det uansett. Smakene er jo sentrert rundt det samme prinsippet, men det blir litt mer mat med tykke wraps enn med løvtynne kinesiske pannekaker.

  Andelår er alltid billigere enn andebryst, og ofte er kjøttet også mer smaksrikt og bedre, ihvertfall når det får lang varmebehandling! Lårkjøttet er muskler som brukes (i motsetning til det mer passive brystkjøttet) og trenger derfor helt annen behandling.

  SvarSlett
 4. Godt var det ihvertfall på fredag=) And fant jeg i flere butikker, og prisen var ikke avskrekkende. Til neste gang skal jeg lese meg opp på kinesiske pannekaker. Takk for tips.

  SvarSlett
 5. Dette vil jeg prøve, med det første! Men blir ikke tortilla lefser for tykke? Har du prøvd noe annet?

  SvarSlett
 6. Jeg bruker andeconfit på boks (Confit du Canard) og filodeig. Superenkelt!!

  SvarSlett