Sider

mandag 15. mars 2010

Små søte mini klementiner

Hva i all verden? Disse lå hos grønnsakshandleren min her på lørdag. Bittesmå perfekte klementiner. Først trodde jeg det var kumquat, men de er mer ovale og smaker særegent. Disse var lett flattrykte (som klementier skal være) kunne lett skrelles, hadde bittesmå båter og smakte...søt klementin!


Men de er jo bittesmå, så det blir ikke helt noe poeng å skrelle for å spise, da er utbyttet bedre med normalstørrelsen. Så hva kan gjøres med skallet på? Helt ærlig hadde jeg ingen klar idé, så dette ble en testrunde. Så kan jeg håpe på at de kan bli påskeproviant, for de ser jo gode ut.

Syltede mini klementiner
8-10 mini klementiner med skall, delt i to på tvers
1 dl vann
0,5 dl Grand Marnier (eller Cointreau, som også er sitruslikør)
3 ss sukker
1/2 vaniljestang eller 1/2 ts vaniljeekstrakt

Skrubb klementinene godt under varmt vann og la de tørke litt. Del de i to på tvers av båtene. Legg oppi et rent (eventuelt sterilisert) syltetøysglass. Kok opp vann, sukker og vanilje, splitt vaniljestangen i to slik at frøene kommer ut. Når sukkeret er løst opp og alt har kokt opp så tilsettes sitruslikøren og alt helles varmt over klementinene. Fyll glasset helt opp, og skru lokket godt til. Sett mørkt i 1-3 uker før bruk.


Og hva kan det brukes til? Tja, det gjenstår å se, jeg ser for meg at dette kan være godt til tynne pannekaker og vaniljeis. Eller syltet klementin ved siden av en varm sjokoladefondant, det kan ikke bli feil, sjokolade og appelsin er en favorittkombinasjon! Hvem vet? Kanskje dukker mini-klementinene opp i en ferdig dessert her om noen uker...

5 kommentarer:

 1. Så utrolig søte! Elsker alt mini!

  SvarSlett
 2. Ja, smått er supersøtt :-)

  Vel, jeg har aldri sett miniklementiner før, de ble kjøpt inn på grønnsakshandleren "min" på Sagene (i Arendalsgata) på lørdag lå det en stor kasse der! Jeg har lovet han bak kassa å fortelle hva jeg hadde gjort med min store pose med mini'er.

  SvarSlett
 3. Druene måtte forresten med på bildet for at det skulle bli mulig å se hvor bittesmå de egentlig er... ca 3 cm i diameter

  SvarSlett
 4. Nam, det så både lekkert og godt ut. Jeg er spent på fortsettelsen.

  SvarSlett