Sider

lørdag 3. april 2010

Det ultimate påskeegg

Så enkelt! Jeg har en underfundig hjerne, og langt på vei inn i drømmeland i går kveld bråvåknet jeg og tenkte: "Selvfølgelig. Det er jo så enkelt. Egg og rundstykke. Og da trenger jeg ikke engang finne eggeglassene". Deretter fomlet jeg ut i fryseren og tok ut noen rundstykker i en pose som jeg la på benken for å tine. Før jeg sov videre.

I dag morges lå rundstykkene der, og idéen var fremdeles like god. Det er sikkert noen som har tenkt akkurat det samme før, men da har ikke jeg sittet med frokostbordet.


Det ultimate egg for vertinne i påskemodus og imponerte gjester.
Halvstekte/tinte rundstykker
Egg
Smør/salt

Kutt av den øverste toppen på rundstykket, grav ut en god klump av innmaten slik at det blir plass til ett egg. Knekk ett egg i en liten beholder slik at plommen er hel og hell oppi rundstykket. Legg over en tynn liten skive godt smør (smør ja, ikke brelett eller margarin nei) og litt salt. Bak i ovnen.

Jeg satte ovnen på 230 grader (stekeovn, ikke varmluft) skrudde ned til knappe 200 da jeg satte inn eggene, og lot de stå inne i ca 20-22 minutter. Tiden styrer selvfølgelig hvor bløt eller hard plommen blir, så ta en kikk underveis.


Voilá! Ta eventuelt over en liten skive smør igjen etter steking som smelter og trekker inn i rundstykket. Her servert med litt frisk estragon og ruccula. Litt revet ost i bunnen hadde også sikkert gjort seg bra. God påske!

9 kommentarer:

 1. Så lurt! Jeg har heller aldri sittet ved frokostbordet til en så smart vertinne, så også i min verden er dette en helt NY idé. Takk for tips, og fortsatt god påske.
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 2. så utrolig kult da:) dette skal prøves ut:)

  SvarSlett
 3. så lurt, du inspirerer og har mange fine ideer!

  SvarSlett
 4. Jamen dette var da utrolig lurt! Dette vekker nok begeistring hos små og store barnlige sjeler......Takk skal du! Hege

  SvarSlett
 5. Jepp, det var veldig lurt! Et utslag av en plutselig nattidé. Og fungerte kjempebra på første forsøk...

  Kan jo bare pakke vekk eggeglassene nå :-)

  SvarSlett
 6. Vilka fina ägg! Tack för att du länkar till min blogg.

  SvarSlett
 7. Åh så vackert, det här ska jag lägga på minnet till nästa påsk!

  SvarSlett
 8. Hei!
  En kjapp dobbeltsjekk for å sjekke at jeg har forstått det rett: Rundstykkene skal være halvstekte _og_ halvtinte? ..eller bare en av delene?

  SvarSlett
 9. Svar: Khi - Jeg brukte halvstekte ferdigkjøpte frosne rundstykker, men etter en natt på kjøkkenbenken var de definitivt helt tint :)

  SvarSlett