Sider

mandag 2. november 2009

Hverdagsgreker

En liten greker i magen... bokstavelig talt en kjapp mandags morgen løsning for oss som ikke liker å tygge brødskiver før fuglene våkner. Alternativt som en solfylt dessert inspirert av gresk hverdagsmat på en traurig og mørk norsk høstdag. Krydderhonning har lang holdbarhet så her er det bare å lage en større porsjon og oppbevare i kjøkkenskapet. Det er ikke rart det blir fullt i mitt kjøleskap...


Yoghurt med krydderhonning
(4 porsjoner)

Krydderhonning:
Ca 1 dl flytende honning, f. eks akasiehonning
2 svarte hele pepperkorn eller en liten knivsodd chiliflak
1 liten nellikspiker
¼ stjerneanis
½ ts kanel
Frøene fra ca 1/3 vaniljestang

2 beger matyoghurt, et halvt beger pr porsjon
50 gram rensede pistasjenøtter (eller valnøtter/hasselnøtter)

Ta en tørr teflonpanne og rist eventuelt pepper, nellik og stjerneanis i et par minutter på høy varme, da kommer smakene mye bedre frem. Knus krydderene godt i en morter og bland med kanel og vanilje. Ha det hele oppi honningen. Hell honning over matyoghurt og strø litt nøtter over. Vanlig yoghurt er litt for tynt i konsistensen til dette, så det er bedre med gresk yoghurt eller matyoghurt for å få den riktige kremaktige følelsen. Nøttene smaker også bedre om de får en liten tørristing i teflonpannen etter krydderet.

1 kommentar: