Sider

onsdag 18. november 2009

Lykkepiller... av sjokolade.

Siden jeg skulle i bursdag til en venn i helgen, fikk jeg få lov til å lage sjokoladetrøfler. De - igjen - har nemlig ikke oppholdstillatelse her hjemme. Ikke i det hele tatt. Så dermed benytter jeg anledningen til å lage gode gaver, kose meg med den digge lukten av god sjokolade, og få dem ut av huset så fort som mulig.

Sjokoladetrøfler høres veldig flott ut, men det er egentlig ganske enkelt. God sjokolade og fløte. Pluss eventuell smak. Dermed sitter jeg rakt å fabulerer vilt om sjokoladetrøfler med smak av havsalt, chili, ingefær, appelsin, rom, px sherry (søt mørk sherry som smaker som smeltet rosin), calvados og eplesyltetøy, ristede hasselnøtter.... jajajaja. Kunsten er egentlig å begrense seg, og det var ikke helt meningen at dette skulle bli trøfler til en hel bataljon.


Sjokoladetrøfler, ca 25 stk
200 gram god sjokolade, helst over 60%
80 gram melis
1,5 dl fløte
Nøtter og/eller kakao til å rulle trøflene i

Varm opp fløten og hell den over finhakket sjokolade og melis, rør godt med en slikkepott til massen blir blank og jevn. Jeg delte min "deig" i to her, så jeg fikk muligheten til å lage to typer smak.
- 2 ss hakkede rosiner som hadde fått trekke i 3 ss brun rom
- 2 ss Grand Marnier (sitruslikør) og 1 ts finrevet sitronskall


Sett sjokolademassen inn i kjøleskapet minst 4-5 timer så den stivner, og bruk en skje og en nyvasket kald hånd til å forme små baller som rulles i kakao og/eller nøtter. De trenger ikke være så perfekte, det er egentlig litt fint når de er litt klumpete i fasongen. Mine romrosin trøfler fikk rullet seg i en blanding av kakao fra Valrhona og finhakkede pistasjnøtter, mens sitrustrøflene fikk ren god kakao. Oppbevar trøflene i kjøleskapet, men ta de gjerne ut 15-20 minutter før de skal spises.


6 kommentarer:

 1. Åh! Jeg har seriøse cravings på chillitrøfler fra La Praline for tida, men de er dessverre ikke mulige å få tak i her i byen lengre.

  Dette inspirerte faktisk til å prøve selv. Hvor lenge er disse holdbare i kjøleskapet? Sånn hypotetisk, mener jeg...

  SvarSlett
 2. Holdbare?? Ca 10 minutter i en dårlig venneflokk :-)

  Nei, si det, jeg vet egentlig ikke. Det er jo fløte i de, så litt begrenset. Opp mot en uke i kjøleskap hadde jeg følt med ganske safe på... Men man kan jo også bare lage en halv porsjon!

  SvarSlett
 3. Halv porsjon?? Er du gal, kvinnemenneske? :)

  En ukes tid er notert bak øret, så får vi se om jeg får sjansen til å teste den. Hoildbarheten altså.

  Om holdbarhet: http://litentanketank.blogspot.com/2007/01/kokosboller.html ;)

  SvarSlett
 4. Å, hildrande du..nå er det snart jul!

  SvarSlett
 5. Jeg er egentlig ikke så glad i sjokolade, men herregud, dette skal jeg prøve!!:)

  SvarSlett
 6. Ser veldig deilig ut, så dette må prøves! Spørsmål i fht chili; hva bruker du(pulver, fersk eller flytende) og hvor mye?

  SvarSlett