Sider

søndag 29. november 2009

Patentsikkert...

Jeg skjønner ikke dette. Ser TV reklame for Activia (registrert varemerke) som inneholder Acti Regulares (regiustrert varemerke) men som etter masse googling og lesing...viser seg å være en probiotisk melkesyrebakterie! Kan man bare oppfinne passende produktrelaterte navn på bakterier og registrere varemerke på dem??

Sitat hentet fra nettsiden til Activia: ACTI REGULARIS® Er en probiotisk melkesyrebakterie fra bifidusfamilien, som er unik for Activia®. Den er valgt ut av Danones forskere (les produsentens forskere, Danones lager Activia) på grunn av sin velgjørende og klinisk beviste effekt. Ordet "probiotisk" kommer fra de greske ordene "pro" og "bios" som betyr "velgjørende for levende organismer".

Unnskyld, men bla bla bla bullshit. Og "bifidusfamilen" hva søren er det? Det ordet gir 5 - fem - treff i googleverdenen, og gjett hva? Alle treffene er relatert til Activas egne nettsider eller pressemeldinger de har sendt ut...


Her er masse stoff om emnet, Den Norske Legeforenings Tidsskrift: "Kan probiotiske melkesyrebakterier fremme helsen?" Jepp, ingen tvil om at det kan være positivt for tarmfloraen... men derifra til å varemerke-registrere et matchende navn til produktet på en bakterieingrediens? Og lansere det som noe unikt? Dette lukter rett og slett av lureri. Så med andre ord: Alle de produktene som ligger innenfor functional foods gruppen melkeprodukter med tilsatt probiotiske melkesyrebakterier, som f. eks Biola fra Tine eller BioQ fra Q-Meieriene, gjør akkurat det samme. Og vi skal bare lures til å betale litt ekstra med komplett villedende tullete (og dårlig dubbet) reklame. Ekte vare er det uansett ikke.

5 kommentarer:

 1. Hm. Interessant innlegg. Og jeg er helt enig i betraktningene dine.

  SvarSlett
 2. .. og jeg er tydeligvis veldig irritert av den reklamen!

  :)

  SvarSlett
 3. Haha, du er ikke den eneste! Well put! (Vi tepiker vet jo at det sunneste i verden er grønn te, hehehe ;)

  SvarSlett
 4. Takk og pris for at det endelig kom et produkt med Acti Regularis!!!

  SvarSlett
 5. Ja det har vel verden ventet på... og er det ikke nyttig, så kan man alltids annonsere seg til en plass i behovshirarkiet!

  SvarSlett