Sider

lørdag 2. januar 2010

Restefest på kald ørret

Har du rester av laks eller ørret fra nyttår? Hvis ikke er det ganske enkelt å lage seg noen rester... Putt en altfor stor ørret i ovnen for helsteking med noen sitronskiver, salt, pepper og lauvbærblad i magen. Litt olivenolje eller smør og pakk inn i aluminiumsfolie. Pakk godt igjen slik at det blir tett og inn i ovnen på knappe 200 grader. Tiden må tilpasses etter hvor stor fisken er, men når fet fisk er tett innpakket skal det en del til for å oversteke.

Spis mesteparten av ørreten til middag og rens resten og sett i kjøleskapet. Så er alt klart for en sunn og vakker fiskesnack dagen etter, for det er jo ikke slik at det er slutt på alle festligheter selv om nyttår er over?


Agurkringer med ørret og pepperrot
ca 18 - 20 stk
200 gram ørret eller laks (varmebehandlet og avkjølt)
100 gram philadelphia ost (light går bra)
2 ts revet pepperrot på tube
1 ss sitronsaft
salt og pepper
2 vårløk, i tynne skiver
2 agurker

Bland renset kald fisk med alle de andre ingrediensene unntatt agurken og hold igjen litt av det grønne fra vårløken til pynt. Bruk en ostehøvel (eller mandolin om du har...) til å lage lange skiver av agurk. Del hver skive i to, og rull rundt en liten skje med fiskefyll. Jeg brukte bare en liten bit kremost naturell til å lime enden fast med, men skal du lage mange som må stå litt å vente på gjestene så bruk eventuelt en liten cocktailpinne. Pynt fatet med noen salatblader.


Vakkert? Men gidder du ikke dillet, er det både godt og sunt å bruke ørretmosen som pålegg på et grovt knekkebrød.PS: Hanne, har vi lyst på sånn til mandagslunch på kontoret?

2 kommentarer:

  1. Ojjj det så vakkert og kjempegodt ut !

    SvarSlett
  2. jaaah - gleder meg til mandag!! vi får en bra start på arbeidsåret..

    SvarSlett