Sider

onsdag 13. januar 2010

Oppstaset hverdagsmat - blomkålsuppe

Blomkålsuppe, ikke akkurat det verden jubler mest for når det kommer på bordet. Så da er det store spørsmålet: Kan man få noe så kjedelig til å se litt gøyalt ut? Litt? Og attpåtil føye seg inn i fiskematens rekker siden januar er en dedikert fiskemåned. Alt går, her ved hjelp av en tannpirker for å hekte sammen 2 store fiskeboller.


Fiskebollene er ikke hjemmelaget (denne gangen...) men av tilgjengelige kjøpeboller er mitt valg pakken fra "Lofoten" som har ca 60% ren fisk. Vel verd noen kroner ekstra. Det blir veldig mye udefinert annet synes jeg når fiskeinnholdet synker ned til 37%... hva er egentlig alle de andre 63%? Guff, mel og stivelse? Og et blomkålhode er jo ikke akkurat noe man blir ruinert av.

Blomkålsuppe i en fei
1 blomkålhode
2 poteter, skrelt og i småbiter
Ca 5 cm av det nederste hvite på en purre
Kraften fra fiskebollene
Melk (eventuelt lettmelk)
Salt, pepper og karripulver etter smak
1 beger fiskeboller
1 ss smør

Kutt blomkål, potet og purre i biter, jo mindre jo raskere kokt. Kok opp vann med salt og kok grønnsakene møre. Hell av kokevannet, hell på fiskebollekraften og kjør med stavmixer. Spe med melk til den suppekonsistensen som passer deg. Smak til med salt, pepper og eventuelt andre krydderier (karri og litt muskatnøtt er godt. Hele suppe-operasjonen tar under 10 minutter. Stek fiskebollene på medium varme i smør og karri slik at de blir gyldne.  Dander pent bygget som på bilde eller bare blås i hele danderingen og spis suppen med godt brød mens den er varm. Blomkål er sunt. Det er sikkert fiskeboller også. Om man ikke vil ha fiskeboller smaker det veldig godt med biter av salmalaks. Ikke kutt fisken i for små terninger og ikke la den koke, kun trekke, så løser fisken seg ikke helt opp. Det er greit at fiskebitene fortsetter å se ut som, nettopp, fiskebiter!


Litt purregrønt på toppen og et dryss av karri får det hele til å se litt mer eksotisk ut enn vanlig hverdagssuppe. 

1 kommentar:

  1. Åhh for en nydelig blogg!! Jeg synes den suppen så supergod ut. Minner meg om barndommen da min mor lagde blomkålhoder med hvit saus -gratinert i ovnen med crisp bacon... alt kan piffes opp til nydelig hverdagsmat!

    Her skal jeg prøve ut flere ting :)

    SvarSlett