Sider

mandag 4. januar 2010

Marinerte scampi med tequilamajones

Lettvinte godsaker til venninner eller kveldskos. Alene på et fat er ikke dette akkurat en full middag, men med følge av en stor grønn salat og litt brød med gode skorper burde den saken være løst, da blir det salat med scampi og majonesdressing! For de voksne... Til barn bør det nok være majones naturell!Marinerte scampi med tequilamajones
(4 personer)
Ca 30 scampi, rå og renset
4 ss olje
3 ss sweet chilisaus
2 ss limesaft
2 ss tequila

200 gram majones, helst Hellmans som er helt hvit
3 ss tequila
1 ss limesaft
1 ts sukker

Revet skall (kun det grønne) en lime
Nyrevet pepper og en liten klype flaksalt
1 lime i veldig tynne skiver til pynt

Riv skallet av en lime, halvparten skal i majonesen og halvparten i marinaden. Rens scampiene, fjerne strengen i ryggen. Noen liker å la haleviften sitte på, her er den tatt bort fordi jeg synes det er enklere å spise uten. Bland alle ingrediensene til marinaden og la scampiene trekke smak i kjøleskapet ca en time. Bland majones med tequila, limesaft og revet limeskall, smak til med litt sukker, salt og pepper. Stek scampiene på ganske høy varme i marinaden. Kun ett minutt eller to på hver side, scampi skal bare skifte farge og bør ikke få for mye varme, da blir de seige. Etter at scampiene er tatt ut av pannen, la marinaden koke inne litt og glaser limeskivene raskt, limeskallet kan spises når det er varmebehandlet og lett karamellisert.


1 kommentar:

  1. Hei Liz. Jeg sendte deg nettopp en epost vedrørende google translate. Se bort fra den, jeg har fått til det jeg spurte om. :)

    Fristende innlegg, forresten, både dette og agurksnacksen. *slurp*

    SvarSlett