Sider

torsdag 31. desember 2009

Fisk som nyttårsforsett!

Himmel, så gjennom blogginnleggene mine for desember og det var mye godis! Vel, godt var det og mange hyggelige sukkersøte presanger ble det også ut av det... men nå er det fisk og sjømat som gjelder.Januar er en av årets beste måneder for fisk og sjømat, kaldt vintervann gir god kvalitet på alt fra torsk til reker. Og med den kulda vi har nå så er det vel rett før fisken kan hentes opp ferdig fryst.

Så årets nyttårsforsett er å bruke januar til kun blogge om mat fra sjøen. En ren fiskemåned. Og med litt fantasi burde det være en ren glede, her skal det ikke bli mye sandefjordsmør.

Godt nytt år - og velkommen til fiskefest

4 kommentarer:

 1. Gleder meg allerede! Etter et 25 årig liv som fiskeskeptiker har jeg endelig skjønt greia, men har lite erfaring og oppskrifter, så dette blir bra. :)

  SvarSlett
 2. Hei Liz. Riktignok laget jeg Buttserscotch sauce for tredje gang i jula i går (og dobbel oppskrift - siden jeg sto for desserten nyttårsaften. Det ble noen gaver fra meg også, men likevel...) men jeg gleder meg også til fiskeinnlegg. Jeg bor et sted hvor tilgangen på fersk fisk er fantastisk og hvor de "innfødte" bare spiser reker fra januar til mars. Så her må jeg følge med videre.

  Godt nytt år til deg også!

  SvarSlett
 3. Ja det er blitt 3 omganger med butterscotsh saus på meg også, skremmende! Sannsynligvis burde vi beskyttes fra oss selv.

  Oslo er IKKE noe fiskeeldorado (jeg er oppvokst på sørlandet og har sannsynligvis et helt annet forhold til fersk fisk enn innfødte østlendinger) men dette med reker er et mysterium for meg, hvorfor tror folk at reker er sommermat??

  Men - jeg lover - kun fisk og sjømat i januar, nå skal jeg teste ut gyoza med kamskjell, har litt dumplingsdilla om dagen :-)

  SvarSlett
 4. Godt nytt år!

  Ser frem til mange spennende fiskeoppskrifter, og andre spennende blogginnlegg fra deg, i tiden fremover!

  Trine ;)

  SvarSlett