Sider

mandag 25. januar 2010

Pakk den inn

De fleste som kikker innom her jevnlig må jo etterhvert ha fått med seg at jeg er en stor tilhenger av å ikke gjøre ting vanskeligere enn det må være. Gode råvarer ja, og helst enkel tilberedning. Og hva er vel enklere enn å pakke inn hele middagen? (Nå fikk jeg veldig assosiasjoner til en dum reklame for noe isolasjonsgreier som sier "rull'n ut" - men altså - her pakker vi inn!) En bit bakepapir, litt olje, fisk og sitron. Gjerne noe mer grønt oppi pakken, litt gul paprika fikk det til å se riktig sommerlig ut.

Torsk! Hører dere folkens. Det er nå vi skal spise torsk! Vinter og kaldt vann. Ta bryet med å gå til en god fiskehandler, om det er mulig, og få tak i en tykk og deilig torskeloin. Vintertorsken er fantastisk, hvit i kjøttet, fast og med nesten centimetertykke lameller. Så det er hovedjobben: finne fisken. Matlagingen etterpå går nesten av seg selv.

En tykk bit torskefilet, ca 150 - 200 gram pr person
Litt olivenolje
Noen sitronskiver
Litt gul paprika, gjerne orange og rød også
Salt og pepper
Et ark bakepapir og en bit hyssing

Legg fisken midt på papiret, strø over olje, salt og pepper, legg alt annet på toppen, pakk inn. Prøv å få det tett, det blir deilig saus oppi pakken. Fest med hyssing og sett det hele oppi en ildfast form, så slipper du å vaske komfyren hvis det blir lekkasje. Inn i ovenen på 210 grader, senk temperaturen til 150 og slipp inn litt kald luft etter 10 minutter, la fisken så hvile slik at temperaturen får fordelt seg uten at fisken får for mye varme. Helt nøyaktig tid kan jeg dessverre ikke gi, det kommer an på fiskens tykkelse og hvilken temperatur den har når den går inn i ovnen, men ved litt hviling (som kjøtt) på lavere temperatur pleier resultatet å bli bra. Det skal ikke så mange gangers øving til før man begynner å få det i fingrene.

Server med poteter og en salat eller revne gulrøtter. Så bli man sunn og glad. Og for de som lurer... Selvfølgelig kan man gjøre det med hvilken som helst type fisk ja.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar