Sider

tirsdag 27. oktober 2009

Mat for meg eller Mons?

'"Kattemat" sier venninnen min bestemt. "Det lukter kattemat". Og jeg kan ikke si meg helt uening. Hun er akkurat utsatt for en impulsiv snuse-test på noe hun ikke vet hva er. Jeg vet hva det det er for jeg har tross alt kjøpt boksen i håp om å finne en brukbar laksebit til hverdagsbruk. Jeg liker laks, rå, kokt, syltet, gravet, stekt, bakt og røkt, og forsøker optimistisk å passe på å få i meg en liten bit fet fisk hver dag.


Nyhet: Stabbur-Laks, Lett krydret filet i rapsolje. Rik på Omega 3.
Ikke så spennende innholdsfortegnelse: Laksefilet, rapsolje, vann, krydder (paprika og pepper) modifisert stivelse, salt, sitronskall. Krydderet er bestrålt.

Rapsolje er greit nok, billig nøytral olje. Ikke akkurat noe å juble over. Så langt alt bra, men det var som sagt før jeg åpnet den. Innholdet ser ikke spesielt apetittelig ut, men det gjør tross alt ikke makrell i tomat heller (som jeg faktisk synes smaker godt) men lukten: Jepp, bare ett ord trengs, kattemat! Jeg så, smakte og kastet.


Og etter 10 minutter luktet det kattemat på hele kjøkkenet (og jeg har ikke katt, og enda mindre planer om å få katt) så da måtte søpla hele veien ut.

Koster kr. 19,50 for en boks på Rema og etter å ha dobbeltsjekket prisen på ICA kr. 19,90. Laksebiten i min boks veide 80 gram, det skulle gi en kilopris på 243,75 for laks i boks. Salmalaks, en flott råvare som holder sushikvalitet, koster ca kr. 180 - 200 kiloet.
Velg selv...

2 kommentarer:

  1. Hehe, det så ikke godt ut. Og jeg kan nesten kjenne lukten helt til kontoret mitt. Jeg heier på Salma :-)

    SvarSlett
  2. Dette må jeg bare kommentere!
    Helt enig! Er det mulig, og legge en vanligvis så god fisk, i en boks og få det til å smake så dårlig, og la det se så ekkelt ut?? Har ikke tenkt over prisen, men fytte rakkern, dette er ran!!! Aldri mer. Hm, kjenner jeg nesten blir provosert! Heia makrell i tomat, sier jeg bare:)

    SvarSlett