Sider

tirsdag 6. oktober 2009

Knall rødt og blodig godt

Og det er ikke engang rødvin det er snakk om... neida, mer juice! Her med rødbeter, denne grønnsaken som er litt lett å glemme til alt annet enn pynt på leverpostei.


Rødbete er veldig rik på folsyre og inneholder mye mineraler særlig jern, kalsium, magnesium og kalium. Den høye mengde folsyre i rødbeter er også en av hovedårsakene til at regelmessig bruk av rødbeter reduserer risiko for hjertekar sykdommer. Det skylles at rikelig med folsyre i kosten vil redusere mengden homocystein i blodet. Høyt homacystein nivå i blodet gir betydelig økt riskiko for hjerte-/kar sykdommer og også økt risiko for utvikling av alzheimers sykdom. Rødbeter er også rik på fiber og har som mange andre grønnsaker en gunstig effekt på blodets fettsammensetning.

Rødbeter reduserer totalkolesterolet og særlig LDL kolesterolet som er det farlige kolesterolet. Det er også andre nyttige plantestoffer i rødbeter, flavonoider, betalainer og karotenoider som gjør at åreveggene blir mindre ”klebrige”og ikke så lett blir forkalket. Rikelig og regelmessig bruk av rødbeter vil derfor også bidra til å forebygge blodpropp, hjerteinfarkt og hjerneslag.


Dagens knallfargede blod-sunne juice:

1/2 rå rødbete, hele hvis den er liten
1/3 sitron
2 epler
2 søte plommer, alternativt 1/4 melon eller en annen litt søt frukt.
Eventuelt 2 cm ingerfærrot, det overdøver en del av den karekteristiske jordaktige smaken som rødbeter har og som ikke alle liker så godt.

6 kommentarer:

 1. Juicene dine ser kjempegode ut! Og du tar kjempefine bilder!

  Ha en fin dag!

  Trine ;)

  SvarSlett
 2. Takk og takk... og SÅ sunn jeg føler meg.

  Så langt har maskinen vært i bruk minst en gang pr dag, og dermed vel verd pengene :)

  SvarSlett
 3. Tar gjerne i mot flere juiceoppskrifter.. Har prøvd de to andre og de var goooode.. Skal selvsagt prøve denne også, bare jeg får handlet!

  SvarSlett
 4. Jeg heier også på flere juiceoppskrifter :)

  Vi har en foodprosessor fra pilliphs som også har juicemaskin innebygd. Kjempekjekt! Men foreløpig har det blitt mest eplejuice, fordi vi fikk et lass med epler.

  Kjempe fin side du har forresten..

  SvarSlett
 5. Denne var - tro det eller ei - kjempegod!!

  SvarSlett
 6. Ja, jeg tror det er noe magi i maskinen... selv når man putter ikke-så-gode-ting-men-akk-så-sunne ting oppi den, mixer med litt frukt, så renner det sraks ut fantastiske juicer.

  De siste dagene har jeg hatt dilla på halvt om halvt med appelsin og gulrot, med en ingefærbit. Og den holder seg knall orange i kjøleskapet (alt med epler & pærer blir fort brunt) Enjoy!

  SvarSlett