Sider

tirsdag 8. desember 2009

Røyk og rot

En tur innom "Gutta på Haugen" (St.Hanshaugen, Oslo) fredag ettermiddag resulterte i noe jeg aldri har sett før. Røkt hvitløk! Veldig dekorative og pene. Kr. 7,- pr. stk så en overkommelig investering. Jeg må bare finne ut hva jeg kan gjøre med de, mat skal jo helst ikke bare ligge til pynt.Test 1: Brushetta med røkt hvitløk
Noen skiver godt surdeigsbrød
2 fedd røkt hvitløk
Hakket plommetomat, olivenolje, salt og pepper
Eventuelt noen små flak med parmesan eller annen lagret ost.

Veldig enkelt, pensle brødet med olivenolje og gi det en rask omgang under grillelementet. Skrell hvitløksfedd og gnikk på det ristede brødet. Legg over hakkede tomater blandet med olje, salt og pepper.
Her får jeg testet hvitløken i en ganske ren og naturell form.


Test 2: Bakte hvitløk: som laget i tidligere post, men nå med den røkte hvitløken. Kan godt bli bedre?

Og resultatet: Hvitløk er godt, men ikke så veldig mye røyksmak. Selv om den bakte hvitløken ble litt søtere enn vanlig (sannsynligvis kommer det av at hvitløken søtes ved varmebehandlingen den nødvendigvis får ved røyklingen) og brushettaen ble veldig god.  Men det er jo alltid godt når det lages med skikkelig brød, varmt grillelement og god olivenolje.

Så googlet jeg litt, og fant denne "Honning og røkt hvitløk" på Gastronomy Domine, og det så ikke dumt ut.

Så det blir nok litt mer utpønsking. Gutta på Haugen hadde hele fletter med røkt hvitløk til kr. 99,- så det spørs om ikke det blir en slik på veggen.

2 kommentarer:

  1. Plukket opp et par i dag. Lukter fantastisk!

    e.

    SvarSlett
  2. Ja hva skal folk med kunstige duftlys når det finnes slikt :)

    SvarSlett