Sider

lørdag 5. desember 2009

Exit Bagatelle

Det er trist å se at en instutisjon som Bagatelle går i oppløsning. Dagens DN bringer nyheten om at Hellstrøm forlater livsverket etter 27 år. Både VG og Dagbladet følger opp med artikler, så det er nok dessverre ikke lenger noen tvil om at oppsigelsen er levert.


For alle som jobber med mat og drikke i Norge har dette vært et svært spesiellt sted. Jeg husker godt den nesten magiske rusen av forventninger før første besøk for mange år siden, og fremdeles var magien like sterk ved mitt siste for bare uker siden. Takk for gode minner, takk for god mat og godt drikke. Takk for en i Norge unik fokus på gode råvarer - og det beste kamskjellet jeg noengang har spist - og ikke minst takk for hva dere har betydd for hele bransjen i et lite land som Norge.

Lykke til videre for både Hellstrøm og ansatte, vi kommer til å savne kongen av restauranter i Oslo, og kommer selvfølgelig til å følge med uansett hva slags ny restaurant som Hellstrøm måtte finne på å åpne. For fokusen på gode og ferske råvarer kommer han aldri til å gi slipp på, om han så skulle åpne en pølsebod. Det ville garantert blitt Norges beste pølsebod!

5 kommentarer:

 1. Jeg vil også holde øynene og ørene åpne i forventning om ny restaurant med Hellstrøm som kjøkkensjef.
  Bagatelle har gitt meg en restaurantopplevelse ingen andre har klart.
  Nå trodde jeg det var Hellstrøm sin restaurant og ble overrasket over å høre han var i kompaniskap med Sveaas. Trodde ikke HAN hadde noe særlig godt samarbeidsrykte.

  SvarSlett
 2. Må si meg enig med kommentaren over. Sveaas tenker kun profitt, mens Hellstrøm tenker i helt andre baner. Bagatelle mister nok sine to stjerner nå, og Sveaas blir sittende igjen med katta i sekken. Og jeg må i så fall bare le.

  Lykke til med ny resturant Hellstrøm! Og for all del, ikke ta med profittjagere som Sveaas på laget igjen.

  SvarSlett
 3. I fremtiden (1. januar 2010) vil sikkert Bagatelle begynne å selge kebab og pølse med potetstappe.

  Profilen vil sikkert bli forandret til gatekjøkken ganske raskt.

  SvarSlett
 4. Kan hende Sveaas kjøper inn en dreven kokk fra utlandet. Menyen, kjøkkenet og profilen må i så fall bygges opp på nytt og det skal veldig mye til for at de holder seg på to stjerner. Helst må de vel bygge seg opp til en og så to igjen. Det tror jeg ikke Sveaas gidder, så her kan det hende Bagatelle går under.

  Håper Hellstrøm klarer å få sine tre stjerner, men tviler sterkt på at det er mulig i Norge.

  SvarSlett
 5. Det blir spennende med noe nytt her i landet etter vært. Vi før følge med å se hva som skjer.....

  SvarSlett