Egentlig kanskje best å bare spise de som de er, men selv kokte gulrøtter kan få en kjapp liten ekstrapiff, og dermed blir fiskekakene på en onsdag oppgradert til et festmåltid.
Glaserte gulrøtter med estragon
Gulrøtter, skrubbet og nykokte men fremdeles med tyggemotstand2 ts smør
2 ts sukker
Salt og pepper
Litt finklipte urter (estragon eller koreander, timian, det du har)
Eventuelt litt skivede mandler, ristet på forhånd i tørr teflonpanne.
Økologiske gulrøtter er ikke nødvendig å skrelle, det holder lenge med en liten skrubb. Mindre svinn og mer næring på den måten. Hell kokevannet av gulrøttene og ta de i en teflonpanne med sukker, smør, salt og pepper slik at de blir raskt glaserte og såvidt får litt brune karamellflekker. Strø over litt urter. Ett bittelite dryss med chilipulver er også godt siden gulrøtter er søtt. Snurr rundt en runde eller to i pannen, strø over ristede mandler og server til fisk, kylling, eller juleskinke. Min favoritt til fiskekaker eller fiskegrateng. Når jeg tenker meg om spiser jeg egentlig altfor lite hjemmelaget fiskegrateng!
Det må være morsomt å komme over slike ekstra gode grønnsaker. Jeg skal ha dette i bakhodet neste gang jeg er ute å handler.
SvarSlettJa den som leter får sin belønning :)
SvarSlettGulrøtter er vel ofte grønnsaksverdenens trofaste sliter. Kokes eller rives til råkost uten å få så mye oppmerksomhet. Og så - helt plutselig - finner man altså gulrøtter som smaker supergodt. Det er slikt man blir glad av!