Sider

fredag 31. juli 2009

Høne på boks

I går dro jeg ned til noen venner på Larkollen, og når jeg kommer frem (som vanlig sånn ca en time etter planen og fremdeles litt jobbstressa) står det "høner på boks" og putrer inne i grillen. Vel, det er vel egentlig mer noen lubne store kyllinger. Uhm... luktet godt gjorde det også.

"Hello goodlooking..."

Gni inn kyllingen med salt og pepper på skinnet på utsiden, eventuelt litt paprika eller chilipulver.

Klipp av toppen på en ølboks pr. kylling, trykk boksen litt sammen slik at kyllingen kan trees innpå og sitte på sin trone og dampes innenifra. Fyll drøyt halvfullt med øl, rødvin eller hvitvin, litt hvitløk, en sitronbåt, noen aromatiske urter som for eksempel rosmarin eller estragon.

Tre på kyllingen, sett den i grillen på indirekte varme (ca 200 grader) i ca 45 - 60 minutter. Lokket på grillen skal være igjen. Steketid kommer an på størrelsen, sjekk med en tykk nål eller spiss pinne i en kjøttfylt del. Stikk inn, og kommer det klar saft ut er den ferdig. Rosa kjøttsaft betyr litt mer steking.

Vi hadde rødvin, hvitløk, sitron og rosmarin i våre bokser. Når kyllingen er ferdig kan det være godt å være to for å skille boks og høne. Bokserestene våre kokte vi inn til litt saus, smak til med salt, pepper, litt soyasaus og eventuelt en ts sukker for å balansere syren. Sil til slutt. Vi serverte med couscous salat og Artazuri rødvin fra Navarra. Ble en ganske digg torsdagskveld.

Gode kyllinger blir det av en god oppvekst og godt fôr, Stangekylling og Holte Gård kylling koster litt mer, men smaker mye bedre. Fra vanlig industriell kyllingfilet i gul plastpakke er dette nesten som forskjellen mellom fiskepinner og fersk fisk. Stor forskjell med andre ord!

3 kommentarer:

  1. he he - det blir artig å høre hvordan det går med naboene som skal ha 25 sittende høner i grillen på fest i morgen. coq au vin...
    hannepanne

    SvarSlett
  2. Så ut som to GODE kompiser det der! ;)
    "Kylling på boks" er utrolig godt!

    SvarSlett