Sider

mandag 27. juli 2009

Gull og gråstein

Gladmat i Stavanger er et enormat maskineri. I år med 108 utstillere. Av disse kommer noen med glødende matenturiasme og glede over å få en anledning til å vise frem seg og sine små nisjeprodukter. Andre med et stivt blikk og lyden av klingende mynt i ørene.

Hvis man ikke har tid til å sette seg ned der god mat trenger stol og tid, men bare trenger litt raskmat er det ikke alltid lett å finne perlene blant junk'et. Dyrt, kommersielt og elendig kvalitet.

Halvkalde grillpølser av billigste type som kan kjøpes på alle landets Rema & Rimi har ingenting på matfestival å gjøre!

Akropolis Restaurant stilte med serveringstelt, "Gyros i pitabrød" for kr 40,- viser seg å være en billig tortillalefse rullet rundt noe smakløst underkrydret kjøtt som er mer kokt enn stekt, blandet med noen tomatbåter og vassen pommes frites INNI pitabrødet... Blir ikke noe matglede av slikt!

Men prisen for festivalens kjipeste sto sushiserveringen til Timbuktu for! 3 biter henslengt sushi/maki for kr. 59,- på en humørløs papptellerken med en plastpose soyasaus. Bildet her viser en dobbelporsjon til den nette pris av kr. 118,-

Timbuktu: Sushi for kr 118,- Merk kuttet på laksefileten, er dette japansk matkunst?

Jeg spurte om de syntes dette så ut som en tallerken som forsvarte denne prisen, og fikk som svar: Vet du hvor mye det koster å lage sushi???? Servitøren bak disken kunne absolutt ikke forstå problemet. Good luck! Haha, jeg skal stikke en tur ut på en helt vanlig sushirestaurant når det ikke er festival å finne ut hvordan sushi til kr. 118,- ellers ser ut.

Så kan jeg jo publisere en hel billedserie...

Og så sushi da, japansk mat der et av hovedelementene er at maten skal være en fryd for øyet - dette er definitivt kun en fryd for kassapperatet.

Dette var siste innlegg om årets Gladmat, stedet hvor den som leter finner. Håper vi sees til neste år 28 - 31 juli 2010!

3 kommentarer:

  1. For 59,- får du en pen liten rad på 8 biter med kamskjellmaki på sushihouse på sagene. ikke langt fra hulen vår. der får du også liten sushi-meny for 69,-. Godt jobba som matkritiker, Liz! mere av dette. hannepanne

    SvarSlett
  2. Ja, det ser ut som vi har litt sushi-reaserch å gjøre ved lunchtider en dag.. :)

    SvarSlett
  3. Vel, her er det tydeligvis bare å masseinnkjøpe fra SmartClub , dele porsjonene opp på små papptallerkner og innkassere 3-400% fortjeneste, no problem. Hvor booker jeg stand til neste år? ;-)

    SvarSlett