Sider

onsdag 29. juli 2009

Mellom skyene

Sommermat skal gå litt fort, det er tross alt ikke så mye sol vi har mellom skyene i dette landet. Her er lunch på 10 minutter, så nå mangler bare en gjest her...

Salat med stekt pære og blåmuggsost.
Pr. person:
1 pære, kuttet i pene hele skiver, skalkene kan knaskes underveis.
Litt salat, f.eks. rapidsalat/ruccola/friseé/grønn lollo
Ca 50 gram blåmuggsost, eller brie om men ikke like blåmuggost.
Noen pecan eller valnøtter
1 liten klatt smør

Rist nøttene lett i tørr panne først, da kommer de gode smakene bedre frem. Stek pæreskivene i litt smør (godt smør, ikke margarin, eller olje!) De skal vare bli varme, ikke gjennomstekt og myke. Dander pæren pent mens de er lunkne sammen med osten, salat og nøtter.

Lag eventuelt en liten vinagrette:
1 ss god nøtteolje, alternativt olivenolje
1 ts hvitvin eller eplecidereddik
Smak til med salt, pepper og eventuelt bittelitt sukker og drypp over.

Server med godt ristet brød eller varme rundstykker.

Hvis det kommer en grillet entrecôte ved siden av, er lunchsalaten blitt en middag uten noe særlig ekstra bryderi.

2 kommentarer:

  1. Det høres veldig godt ut, prøve sjøl en dag !

    SvarSlett
  2. Ser imponerende ut og er superenkelt!
    Bra kombi :-)

    SvarSlett