Sider

fredag 19. februar 2010

Quesadilla til frokost

Hvem har sagt at alle søndagsfrokoster må ha ristet brød? Her er en litt original vri på den vanlige egg og bacon frokosten på søndagen. Chili om morgenen er kanskje litt uvant - jeg liker det - gir dagen en skikkelig kick-start sammen med en dobbel espresso.  Nå som sola begynner å kikke frem for alvor ser jeg at det er temmelig nødvendig å få gitt vinduene en vårvask. Så energi er det som skal til. Og høy musikk!


Frokost quesadilla
2 store tortilla
ca 50 gram revet ost (jarlsberg, comté, guyere)
Nykvernet pepper
1 egg

1 avocado
2 ss kesam 8%
Grønn fersk chili etter smak, ca 1/2 er passe for meg
Smak til med salt, pepper og 1 ts sitronsaft

Pisk egget godt sammen. Ta en stor panne, skru på medium varme og legg på en tortilla. Snu den etter et drøyt minutt når den er god og varm. Legg på ost, pepper og fordel egget jevnt utover med en skje. Legg på den andre tortillaen. La det steke i noen minutter. Ikke bruk for høy varme, da blir tortillaen til flatbrød før egget stivner. Snu etter 2-4 minutter og stek på andre siden. Pass på varmen og sjekk innhodet innimellom, når egget er stivnet og osten smeltet er det ferdig. La den hvile ett minutt eller to før den deles i 6 - 8 kakestykker.

Mos en moden avocado sammen og tilsett kesam. Smak til med sitron, salt og pepper. Rør inn hakket fersk grønn chili. Server i en skål ved siden av. Om man vil slå enda mer på stortrommen er det ingenting feil med litt tomatsalsa og stekt bacon i tillegg.


Og så kan man skru på musikken og angripe vinduene? Eller se OL på tv..............

1 kommentar:

  1. Disse fungerte utmerket som nattmat etter by:Larm også. Med mengder cheddar og chilli inni og salsa til :)

    SvarSlett