Sider

onsdag 17. februar 2010

Dip med hvite bønner og parmesan

Jeg liker bønner, men har aldri helt forstått dette med bløtlegging, planlegging og koking i noe som for meg virker som hundre år. Så mine bønner kommer stort sett fra boks. Spesielt hvite "butter beans" og helst de fra "S&W" boksene. De tilhører vel mitt basisupplement som alltid finnes i kjøkkenskapet sammen med hermetiske tomater og kokosmelk.

Så satt jeg der, og hadde lyst på noe digg. Med et kjøleskap som ikke hadde noe digg-appell-innhold. Egg, tomat i makrell og hjemmelagde sylteagurker til tross, det var ikke helt det jeg var sugen på nei.


Dip med hvite bønner og parmesan
1 boks hvite bønner, avsilt og skylt
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ts spisskummen (mer eller mindre etter smak)
1 ss philadelphia kremost
1 ss revet parmesan
1 ss sitronsaft
1-2 ss vann
salt og pepper
Litt chili eller paprikapulver til pynt

Rens og kutt hvitløksfeddet i skiver og ha hvitløk og olivenolje i en liten gryte sammen med spisskummen. La det varme seg sakte opp så hvitløken blir myk (men hverken brun eller brent, da blir den bitter). Hell oppi bønnene, vann, sitronsaft, kremost og parmesan og la det smelte. Ikke høy varme, ikke noe bobling, bare sakte smelting. Når alt er smeltet til en saus rundt bønnene putt det i en liten beholder og kjør til en silkemyk puré.


Spis lunken med små ristede baguetteskiver eller crostini. Enda bedre sammen med roastbiff, tomater og sylteagurker på en saftig brødblings.

1 kommentar:

  1. Dette hørtes og så (bra bilder!) godt ut, må prøves i helgen!

    SvarSlett