Sider

onsdag 7. april 2010

Vaniljesnikksnakk...

Så var det tid for litt vaniljeprat igjen! Jepp, jeg vet jeg har vært der før (Lurt igjen? Og igjen) og jeg kommer sikkert tilbake. Vanilje er frøstengelen fra en plante i orkidefamilien, kun det og ikke noe annet. Kunstig fremstilt vanillin (etylvanillin) som benyttes av matvareindustrien er ikke vanilje. Og det er en skam at de får lov til å dekorere bokser, bøtter og spann med pene bilder av orkideplanter og vaniljestenger. Fy! Bare juks. Og vaniljesukker som aldri har hatt nærkontakt med ett eneste korn av vanilje. Ikke tro at alle brune prikker du ser er vanilje, neida - de er kunstige de også.

Så stor var min glede da Werner fra NokEnMatblogg kom på fotobesøk her en av de første dagene i påsken. Jeg skulle få kikke litt på hans ny fotoapparat, og han skulle kikke litt på noen triks jeg har for å bruke verandaen som fotostudio. OG HVA HADDE HAN MED??? 10 store, feite, deilige, myke Madagaskarvaniljestenger! Så nå ble det bra vaniljesukker og et vaniljeduftende kjøkken. Tusen takk. Strålende.


Oppskrift på ekte vaniljesukker = Vaniljestang + hvitt sukker.
Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene med en kniv og gnikk frøene godt ut i sukkeret. Ha alt på et glass sammen med stengene, de avgir masse aroma. Jeg bruker ca 100 gram sukker pr vaniljestang, og fyller på med mer sukker etterhvert som jeg bruker det opp.

1 kommentar:

  1. Herlig!!! Jeg er overbevist! Aldri mer "vaniljesukker" på boks fra butikken;) I morgen kjøper jeg stenger!! Pent på benken også da!!! Heidi:)

    SvarSlett