Sider

mandag 12. april 2010

Pasta med ristet Tellicherry pepper

Pepper ble etter et funn i en tysk delikatessebutikk helt plutselig den helt store greia. Forrige bloggpost er i sin helhet viet pepper som krydder, men hallo, man skal jo tross alt spise! Og pasta er som alltid det perfekte bakteppe for å understøtte rene smaker. Pasta skal helst ha et ganske enkelt tilbehør - eller "saus" om man vil kalle det noe slikt - det er da både god pasta og smaken av sausen kan oppnå en forening av typen mer enn en pluss en er lik to. Med pasta kan dette i et godt øyeblikk minst bli fire. Kankje fem!


Pasta med ristet pepper, brunet smør og fritert salvie.
God pasta
Smør (nei, ikke margarin og ikke brelett)
Salvie
Salt og pepper, her ristet Tellicherry

Varm en teflonpanne og rist hele svarte pepperkorn til de begynner å "poppe" med en liten popkornlyd. Dette bringer frem en ferskere, rundere og søtere peppersmak. Godt! Ha pepperkornene i en morter og knus dem grovt eller fint etter ønske. Så er pepperet klart.

Ha pasta i saltet og kokende vann. Plukk ca en halv salvieplante for ferske blad, mer om dere er mange. Varm smør i en liten kjele, når det begynner å bli lysebrunt ha oppi salviebladene. De blir sprøstekte fort, så ta av varmen. Legg noen hele til side på et kjøkkenpapir til pynt. Sil av pastaen, ha over brunet smør, salvie og pepper, rør godt. Det betyr ca ett minutt. Fordel pastaen i varme tallerkner og pynt med noen av de hele friterte bladene.


Svinekjøtt er også godt til salvie, så om du vi ha kjøtt med ta oppi litt sprøstekt bacon eller stekt strimlet svinekjøtt. Uansett, både med og uten svinekjøtt er dette for meg hvitvinsmat. En syrlig riesling eller albariño hamler opp med fettet, skal du bruke rødvin velg en lett, ueiket og fruktig rødvin og server avkjølt. Dette er ikke (ikke ikke ikke...) en matrett for en tung alkoholrik vin som Amarone.

3 kommentarer:

  1. Dette hørtes godt ut, det må jeg prøve:D

    SvarSlett
  2. Som fersk student levde jeg en gang en hel måned på pasta og ketchup (og øl) i påvente av den jæ... lånekassen. Hadde jeg bare visst da det jeg vet i dag; smør, nykvernet pepper og noen friske urter...

    SvarSlett