Sider

søndag 20. juni 2010

Cookies med olivenolje?

Først, hva skjedde? Jeg vet ikke! Det ble full bloggstopp i april. Ny jobb, nytt firma, masse reising, og dermed døde bloggen tydeligvis for en periode. Det ble veldig ambisiøst å publisere noe 3 ganger pr uke, og plutselig orket jeg ikke engang logge på. Vel, sånn kan tydeligvis skje. Ellers er alt bra, solen skinner innimellom regnbygene og jeg er frisk som en fisk. Målet nå må heller være å publisere omtrent en gang ukentlig, så blir det litt midre stressfaktor, og litt mer overkommelig i hverdagen.

Så - hva gjør man på en fredag når suget etter noe kommer og tar en... Jeg må ha NOE! Scanner skap og hyller. Absolutt ingen ostepop i sikte. Kake? Bake? Øh, ikke noe smør? What? Men veldig mye god fersk olivenolje. Kan jeg finne noe å bake med olivenolje? Hva annet har jeg? En slant rødvin! Og en stor potte rosmarin på verandaen. Slikt kan det bli kake av tenker da min stakkars forvridde sukkerhungrige hjerne.


Cookies med olivenolje, rosmarin og rødvin.
Ca 20 stk.
250 gram hvetemel
1 pinch salt (omtrent 1/4 ts)
Litt kvernet svart pepper (4-6 omganger på kvernen)
1/4 ts bakepulver
100 gram sukker
1-2 ss finhakket rosmarin (avhengig av hvor godt du liker rosmarin)
Eventuelt finrevet skall av 1/2 sitron (vask den godt)
1 dl olivenolje
1 dl rødvin
1 egg

Bland alt det tørre i en bolle, og slå sammen de olje, rødvin og egg i et litermål. Pisk det lett sammen og hell over de tørre ingrediensene. Bruk en slikkepott til å få en jevn løs deig. Hmm, deigen har omtrent samme farge og konsistens som en slapp medisterdeig. Jaja, kjør på!

Sett noen små (str liten spiseskje) topper på bakepapir, trykk de litt flate og pynt eventuelt med noen rosmarinblader på toppen. Stekes på 200 grader i knappe 15 minutter. Skal være lyse med brune kanter.


Rare kaker. Ikke så veldig søte, men gode! Litt uvant med rosmarinsmak i kake. Neste gang skal jeg trykke en liten bit blåmuggsost ned i hver kake før steking. Fikk en ide inne i hodet mitt om at det muligens kunne være en kul vri - men den er altså ikke testet...

5 kommentarer:

  1. Det hørtes spennende ut. Helt klart cookies med en twist. :-)

    SvarSlett
  2. Kjekt med ny inspirasjon fra deg!

    SvarSlett
  3. Så utrolig hyggelig med aktivitet her inne igjen. Du har vært savnet!
    Pludrehanneklem

    SvarSlett
  4. Spennende!
    Jeg oppdaget bloggen din i din tørkeperiode. Glad for et nytt innlegg for jeg likte det jeg leste. Akkurat nå står jeg med macen på kjøkkenbenken og lager granolaen din :)
    Lykke til videre med bloggen :)
    KJersti

    SvarSlett
  5. FInt å se deg tilbake igjen! NOen ganger kan det bli litt for mye, og dagene flyr jo fanden så for.....Cookiene ser fristende ut. Olivenolje er absolutt noe vi burde bruke mer i bakingen. LAger tidvis brownien med olivenolje, slettes ikke dumt! God sommer til deg!
    Hege

    SvarSlett